Haberler

Odunpazarı'nın Çocuk Merkezleri İlgi Odağı

Çocuk ve kadınların mutlu olduğu bir Odunpazarı oluşturmak için çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Odunpazarı Belediyesi Zeytindalı Çocuk Merkezi vatandaşlar tarafından ilgi görüyor.

Çocuk ve kadınların mutlu olduğu bir Odunpazarı oluşturmak için çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Odunpazarı Belediyesi Zeytindalı Çocuk Merkezi vatandaşlar tarafından ilgi görüyor.

Odunpazarı Belediyesi Başkanı Av. Kazım Kurt'un büyük önem verdiği merkez, kısa süre içerisinde bölge halkının vazgeçilmezleri arasına girdi. Çocukların, öğretmenler eşliğinde, sosyalleşmelerine, gelişimlerine katkı sağlayacak bir program uygulayan ve çocuklara oyuncak kütüphanesi, satranç kulübü ve çocuk kütüphanesi hizmeti sunan merkezde tüm hizmetler ücretsiz sunuluyor. Oyuncak kütüphanesinde uzman çocuk gelişimcilerin takibinde birlikte oynamayı ve paylaşmayı öğrenen çocuklar, yaratıcılığı destekleyen, "özgürlük, eşitlik, barış, umut, dostluk" gibi evrensel insani değerleri temel alan eğitim programları ile önemli değerler kazanıyor. Çocuk merkezli yaklaşımla çocukları yetişkinlerle eşit haklara sahip bireyler olarak kabul eden merkez; her çocuğun bireysel özelliklerini dikkate alan; onların yaratıcı ve eleştirel düşünme becerilerini destekleyen; "öğretmekten çok öğrenmeyi öğreten" ve çocukların bundan keyif almalarını sağlayan sistemiyle dikkat çekiyor.

Öğlen çocuk grubu

Eskişehir'de ilk kez uygulanan öğlen çocuk grubu hizmeti ise Zeytindalı'nın önemli projeleri arasında yer alıyor. Ev kadınlarının kendilerine zaman ayırmalarına ve toplumsal yaşamda var olmalarına katkı sağlamak amacıyla 13.00-16.00 saatleri arasında, "Öğlen Çocuk Grupları" oluşturulan merkezde, öğlen grubuna gelen çocuklara, kendi yaşıtları ile bir arada olacakları, aynı zamanda toplumda var olan kuralları öğrenebilecekleri, yaşama ve oyun alanlarında keyifli vakit geçirebilecekleri bir ortam sunuluyor. Çocukların küçük yaşta okuma alışkanlığı kazanması için de çalışmalar gerçekleştiren Zeytindalı, bu kapsamında kitap okuma saatleri ile anne ve babaların çocuklarıyla birlikte kütüphane ortamında kitap okumasına imkan sağlıyor. Zeytindalı Çocuk Merkezi içinde yer alan Atiye Aykanat Çocuk Kütüphanesi'ne gelen çocuklar, anne ve babaları ile birlikte 45 dakika süre ile istedikleri kitabı birlikte okuma fırsatı yakalıyor. Merkez içerisinde yer alan Satranç Kulübü'nde çocuklara ücretsiz satranç eğitimi de veren Zeytindalı Çocuk Merkezi, halen 55 öğrenciye eğitim veriyor.

Çocuklar için sinema salonu

Odunpazarı Belediyesi, çocuklar ve ailelerin birlikte sinema keyfi yapabilmesi için sinema salonu yapıyor. Yakın zamanda hizmete girecek olan sinema salonunda çocuklar için eğitici filmlerin gösterimi yapılacak. Sinema salonundan aileler de faydalanabilecek. Çocuklara, gelecekte gerekli olacak ve öğrenme becerilerini geliştirmelerine yardımcı olacak hizmet programlarının yanı sıra ailelere bilgi ve destek sağlayacak bir rehberlik hizmeti sunduklarını da kaydeden merkez yetkilileri; "Ailelerin, yaşam tarzları ve kişisel değerleri doğrultusunda kendi seçenekleri ve kaynaklarının belirlenmesinde yardım ve destek alma hakkına sahip olduğunu düşünüyoruz ve bu kapsamda destek sağlıyoruz" dedi.

"Çocuklar geleceğimizdir"

Zeytindalı Çocuk Merkezi ile ilgili açıklama yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, "Amacımız yaratıcı oyun ve kitap okuma alışkanlığı" yoluyla çocukların kişisel gelimine katkı sağlamak" dedi. Zeytindalı Çocuk Merkezi'nin gördüğü ilgiden oldukça memnun olduğunu kaydeden Başkan Kurt, planlanan faaliyetlerle çocukların, yeni fikirler keşfetmesine, sorunları çözme becerilerinin gelişmesine, dil ve kavramlar üzerinde hakimiyet kurmasına katkı sağladıklarını altını çizdi. Tüm çocukları Odunpazarı Belediyesi Zeytindalı Çocuk Merkezi'ne davet eden Başkan Kazım Kurt, Odunpazarı Belediyesi Zeytindalı Çocuk Merkezi'nin Odunpazarı turizmine de katkı sağladığını vurguladı. Başkan Kurt; "Odunpazarı'nı ziyaret eden turistler, çocuklarını belirli sürelerle merkezimize bırakıyor. Çocuklar zamanlarını kitap ve oyuncaklar arasında keyifli bir şekilde geçirirken, aileleri Odunpazarı'nın eşsiz güzellikteki tarihi değerlerini gezme imkanı yakalıyor" diye konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Odunpazarı Belediyesi Odunpazarı Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli? Define faciası! İznik define olayı ne? Define ararken kaç kişi hayatını kaybetti? Lille - Aston Villa maçı hangi kanalda, saat kaçta? Lille - Aston Villa maçı CANLI İZLE! Nesrin Cavadzade'nin yeni sevgilisi kim? Kaan Yardımcı kimdir? Kaan Yardımcı kaç yaşında, nereli? Bayhan kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Bayhan kaç yaşında, nereli? Bayhan biyografisi! VAPUR SEFERLERİ İPTAL Mİ? 18 Nisan İstanbul'da vapur seferleri iptal mi edildi? Yeşim Akıncı kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Yeşim Akıncı kaç yaşında, nereli? Yeşim Akıncı biyografisi! Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title