Haberler

Odunpazarı'ndan Halk Buluşması

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Odunpazarı'nda bulunan kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlarla bir araya geldi.

Odunpazarı Belediyesi ; Yukarı Ilıca, Aşağı Ilıca, Avdan, Karamustafaoğlu, Ayvacık ve Yörük Kırka Mahalleleri'nde yaşayan vatandaşlarla "Halk Buluşması" gerçekleştirdi. Tarihi Kurşunlu Külliyesi'nde düzenlenen "Halk Buluşması"na Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel, başkan yardımcıları, mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı. Başkan Kurt'a kırsal mahallelerde gerçekleştirdiği çalışmalardan dolayı teşekkür eden vatandaşlar, mahallelerde yaşadıkları sorunları anlattı. Vatandaşlara, Odunpazarı Belediyesi Aşevi'nde hazırlanan pilav ile ayran ikramı da yapıldı.

Halk Buluşması'nda konuşan Başkan Kurt, etkinliğe gelen herkese teşekkür etti. Başkan Kurt: "Hem birbirimizi yakından tanıyalım, hem de Odunpazarı Belediyesi iki buçuk yılda neler yaptı, sizlere anlatalım istedik. Yaptığımız işlerin bir kısmını kendi köyünüzden, beldenizden biliyorsunuz ama bu işin öyle bir boyutu var ki yan yana düşündüğünüzde boyutunu fark edebiliyorsunuz. Bizim şu anda 50 tane köyden mahalleye dönüştürülen, mahallemiz var. Bunların kimisi 10 hane, kimisi de 250 hane. Büyük köyler de var, küçük köylerde. Bu köyler geçmişten beri merkezle sürekli ilişki halinde olan köyler. Bu köyler, şehirde olan her şeyin köylerinde olmasını isteyen, bunu bekleyen köylülere sahip. Biz Odunpazarı Belediyesi'ne seçildikten sonra aradaki bu farkı kapatmanın yollarını aradık. O doğrultuda da bazı adımlar attık. Bir kısmı sizin tarafınızdan yaşandı, görüldü. Diğer köylerde neler yapıldı onu anlatmak istiyoruz. Köylünün hiç bir şeyin fiyatını kendisinin tespit etmediğini görüyoruz. Ekiyorsunuz, dikiyorsunuz, harcıyorsunuz ama fiyatını siz belirlemiyorsunuz. Birileri size sormadan ve sizin yararınıza olmadan belirliyor. Buğday kaça mal olur, şuanda köylü bilmiyor. Çünkü iki ay sonra mazotu kaça alacağını bilmiyor. Diyelim ki hayvan yetiştirdi, sütü kaça satacağını kendisi tespit edemiyor. Bunu ya bir tüccar ya da devlet tespit ediyor. O zaman burada bir terslik, sıkıntı var. Normal şartlarda Odunpazarı Bölgesi'nin çiftçilerinin refah içinde yaşaması lazım. Ama ne yazık ki çok sıkıntılı bir dönemde yaşıyorlar ve bunun çözümünü de bulamıyorlar. Biz de onun için Kırsal Hizmetler Müdürlüğü kurduk. Yasal olarak bu sorunları çözecek güçte de değil. Ama biz bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Köylünün böyle bir sorunu var, biz de o sorunu çözme noktasında hareket ediyoruz, diyoruz. Ne yaptık bunun için, bir 'Solucan Gübresi Üretim Tesisi' yapıyoruz. Amacımız, köylümüz bazı gelişmeleri fark etsin, solucan gübresi ile üretimi artırıcı eylemler yapsın. İlla bizim bildiğimiz, kışın ucuzlayan yazın fiyatı artan gübrelerle muhatap olmayın. Alternatif arama şansınız olsun istedik. Bir köyümüze 'Vişne Bahçesi' kurduk, amacımız köylü sadece arpa buğday ve pancarla muhatap olmasın, farklı üretimlerinde yapılabileceğini görsün. Nitekim onlar önem verdikçe biz bu işin farkına varacağız. Arıköy'ü kuruyoruz, burada da arpa, buğday gibi çiftçiliğin yanında ek işler de yaparak ek gelirlerinizin olmasını hedefliyoruz. Sizin yüz dönüm tarladan elde edebileceğiniz kadar gelir getirebilir. Bunu köylüye göstermek istiyoruz. Hem üretimi hem çeşitliliği arttıralım, başka birçok şeyi sizinle birlikte değerlendirelim istiyoruz. Ama ne yazık ki Türkiye'nin öyle bir politik sistemi var ki çiftçi, köylü, yoksul sesini duyuramıyor" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Odunpazarı Belediyesi Kazım Kurt Eskişehir Ilıca Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title