Haberler

Odunpazarı'nda Lületaşı Heyecanı

Güncelleme:

Odunpazarı Belediyesi 'Deniz Köpüğü' sloganıyla 'Lületaşı Festivali' düzenliyor. 13-16 Eylül tarihleri arasında Tarihi Odunpazarı Meydanı'nda gerçekleşecek olan Lületaşı Festivali'ne, 17 sanatçı katılacak.

Odunpazarı Belediyesi, Alpu'ya yapılmak istenen kömürlü termik santral nedeniyle yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalan Lületaşı'na sahip çıkmak için 'Deniz Köpüğü' sloganı ile Lületaşı Festivali düzenliyor. 13 Eylül 2018 Perşembe Günü başlayacak olan Lületaşı Festivali'ne 17 sanatçı katılacak.

Lületaşının bilinirliğini ulusal ve uluslararası arenada artırmayı hedefleyen Lületaşı Festivali'nin birinci gününde Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'nde (YKSM) 'Lületaşı Yaşamalı' konulu bir panel düzenlenecek. Moderatörlüğünü Sezgin Sönmez'in yapacağı Lületaşı Yaşamalı Paneline konuşmacı olarak; Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Jeoloji Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Prof. Dr. Can Ayday, TMMOB Maden Mühendisleri Odası Eskişehir İl Temsilcisi Ümit Yıldırım, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Levent Özbunar ile lületaşı maden işçileri Süleyman Özsak ve Ümit Kara katılacak. Panelin ardından saat 18.00'de ise Odunpazarı Meydanı'nda Lületaşı Festivali'nin açılış töreni yapılacak.

Festivale katılan sanatçılar ise çalışmalarına festivalin ikinci günü olan 14 Eylül Cuma Günü başlayacak. Odunpazarı Meydanı'nda gerçekleşecek olan workshoplar, 15 Eylül Cumartesi Günü de devam edecek. Festival kapsamında sanatçı Ali Rıza Saltık, 14 Eylül 2018 Cumartesi günü saat 21.00'de Odunpazarı Meydanı'nda konser verecek.

Lületaşı Festivali, 16 Eylül 2018 Pazar Günü saat 16.00'da Lületaşı Galerisi'nde gerçekleşecek olan sergi ile sona erecek.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Odunpazarı Eylül Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title