Haberler

Odun-kömür Alımında Kredi Kartı Dönemi... -Bursa Mahrukatçılar Odası Başkanı Kurt: "Artık Tonla Odun-kömür Alma Devri Bitti"

Bursa Mahrukatçılar Odası Başkanı İbrahim Kurt, Tonla Odun-kömür Alma Döneminin Sona Erdiği Belirterek, "Vatandaşlarımız Artık Günlük Yaşadığı İçin Bir Torba Kömürü Bile Kredi Kartına Taksitle Alıyor" Dedi.

Bursa Mahrukatçılar Odası Başkanı İbrahim Kurt, tonla odun-kömür alma döneminin sona erdiği belirterek, ''Vatandaşlarımız artık günlük yaşadığı için bir torba kömürü bile kredi kartına taksitle alıyor'' dedi.

Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir ton kömürü 330, bir ton odunun ise 230 YTL'ye satıldığını kaydederek, havaların soğumasına rağmen satışlarda durgunluk yaşandığını söyledi.

Okulların açılmasının ardından başlanan Ramazan ayı hazırlıklarının yanı sıra bayram telaşının, vatandaşın alım gücünü büyük ölçüde olumsuz etkilediğini ifade eden Kurt, ''Artık tonla odun-kömür alma devri bitti. Vatandaşlarımız artık günlük yaşadığı için bir torba kömürü bile kredi kartına taksitle alıyor'' diye konuştu.

Kurt, satışlarda kredi kartına 12 aya kadar taksit yapıldığını işaret ederek, taksitli satışların, kar marjlarının azalmasına neden olduğunu fakat vatandaşın alım gücünün azlığı nedeniyle buna mecbur kaldıklarını dile getirdi.

-''DOĞAL GAZ ISINMADA PAHALI BİR YAKIT''-

Doğal gaz kullanımının yaygınlaşmasının, satışlarını olumsuz etkileyen faktörlerin başında geldiğini kaydeden Kurt, ''Bu kış, mahrukatçıların geleceğini belirleyecek. Doğal gaz ısınmada pahalı bir yakıt. Kömür daha ucuza geliyor. Bu kış, özellikle emeklilerin, doğal gaz kullanmak yerine kömüre geçeceğini duyuyoruz. Beklentimiz bu yönde'' dedi.

Kurt, işlerinin her geçen yıl azalması nedeniyle mahrukatçıların ikinci bir iş yapmak zorunda kaldığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title