Haberler

Ödüllü Yönetmen Ceylan'ın Filminde Kullandığı Babasının Dağ Evi, Şimdi Moloz Yığını

Uluslararası Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye Kategorisinde "Üç Maymun" Filmiyle En İyi Yönetmen Ödülünü Kazanan Nuri Bilge Ceylan'ın Babasına Ait Olan ve Usulsüz Yapıldığı Gerekçesiyle Yıkılan Dağ Evi, Şimdi Moloz Yığını Oldu.

Uluslararası Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye kategorisinde "Üç Maymun" filmiyle en iyi yönetmen ödülünü kazanan Nuri Bilge Ceylan'ın babasına ait olan ve usulsüz yapıldığı gerekçesiyle yıkılan dağ evi, şimdi moloz yığını oldu.

Ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın Yenice'de 10 yıl önce çektiği "Kasaba" filmi gerçek olmuş ve Ceylan'ın babası Mehmet Emin Ceylan'ın filme konu olan dağ evi, "usulsüz yapıldığı" gerekçesiyle geçtiğimiz yıl Ağustos ayında yıkılmıştı. Baba Mehmet Emin Ceylan'ın Yenice ilçesinin Çakıroba Köyü'nde yaklaşık 150 dönümlük arazi üzerine inşa ettiği dağ evinin yerinde şimdi moloz yığınları duruyor. Yenice Orman Müdürlüğü, evin orman arazisine usulsüz yapıldığını ileri sürerek dava açmış ve 4 yıl süren mahkeme sonucunda evin yıkılmasına karar verilerek ve geçtiğimiz yıl Ağustos ayında yıkılmıştı. Kasabada, baba Ceylan da eviyle kamera karşısına geçmişti. Ceylan filmde, doğayı korumak için orman arazisine yaptığı evinin, devlet tarafından istimlak edilmesini önlemek için mücadele ediyordu.

Köylüler, "Nuri Bilge yaptığı eserlerle Türkiye'yi dünyaya tanıtıyor. Onun sayesinde de ilçemiz Yenice'nin ismi duyuluyor. Ama bu tür yapılan uygulamalar hem köyümüz hem de ilçemiz için iyi olmayan sonuçlar veriyor" dedi. Köylüler, Kasaba filmi çekilmeden önce ev ile ilgili bir sorun olmadığını, filmden sonra sorun çıktığını ve yıkılan evin molozlarının kaldırılmaması orman için de yakışır olmayan bir durum olduğunu sözlerine ekledi.

(GŞ-AÖ-RA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title