Haberler

Ödüllü Ressam Ünal Kuş Decozone Sanat Galerisi'nde

Güncelleme:

Bayyurt Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Şener Bayyurt, İzmirlileri sanat ile buluşturmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

İzmir'in en eski sanat galerileri arasında yer alan Art Shop tarafından, Decozone Sanat Galerisi'nde düzenlenen sergide, Ünal Kuş'un 10 yıllık süreçte yaptığı 46 eser yer aldı. Eserlerin tuval üzerine değil, tekniği daha zor olan "Derici Kağıt" üzerine yapılması dikkat çekti. Sanatseverlerin ilgi gösterdiği sergide konuşan Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi de olan Ressam Kuş, kullandığı tekniğin özelliğini anlatarak, "Kağıt hızla yıpranabilen uzun soluklu çalışmanıza müsaade etmeyen bir malzeme. Oysa bu teknik ile doku zenginliği sağlayarak renkle birleşiyor, yüzeydeki dokusal tatlar ortaya çıkıyor" dedi. Art Shop Sanat Galerisi Kurucusu Melih Balcıoğlu ise Decozone çatısı altında bir sanat galerisi kazandırmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Balcıoğlu, insanların "sanat" edinmeleri için uğraştıklarını Decozone Sanat Galerisi'nin bu açıdan büyük bir eksikliği gidereceğini söyledi.

Bayyurt Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Şener Bayyurt ise bundan sonra birçok resim sergisine ev sahipliği yapacaklarını, ünlü ressam ve eserleriyle İzmirlileri buluşturacaklarını belirtti. Balcıoğlu'nun İzmir'de 20, Alaçatı'da ise 15 yılı aşkın süredir kente kazandırdığı sanat galerileri ile iz bırakan sergiler düzenlediğini ifade eden Bayyurt, "Decozone Sanat Galerisi de hem İzmirlilere hem de sanata iz bırakacak sergilere ev sahipliği yapacak" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İzmir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title