Haberler

Ödüllü İskandinav Nımbus 365 Coupé

Güncelleme:

'2012 European Powerboat of the Year' ödüllü Nimbus 365 Coupé ile denizin huzur dolu ve keyifli yanını yeniden keşfedin.

35 yılı aşkın bir süredir üstün kalite ve geleneksel işçiliğin sentezini teknelerine yansıtan Nimbus, İskandinavya'nın önde gelen yat üreticilerinden biri olarak tüm dünyada adını denizci yönüyle duyurmuş bir marka. 1968 yılına uzanan Nimbus'un kuruluş hikayesi ise oldukça ilgi çekici. 1960'lı yıllarda Volvo Penta ürettiği motorların pazarlama süreçlerinde birtakım problemlerle karşılaştığından, ürünlerinin piyasada öne çıkmasını kolaylaştıracak bir teknenin inşa edilmesini talep eder. Bu talebe cevap veren tasarım mühendisi Pelle Peterson da çizimlerine Nimbus adını verir ve Nimbus Boats'un ilk modeli Nimbus 26 çok geçmeden 1970'te "Boat of the Year" unvanına sahip olur.

Nimbus'un yarattığı ilk modelin izinden giderek İsveç'in Mariestad kentinde dünyanın en modern yat inşa merkezlerinden biri olan tersanelerinde ürettiği Nimbus 365 Coupé, bildiğiniz gibi Türkiye pazarında ilk kez geçtiğimiz yıl görücüye çıkmıştı. Nimbus 365 Coupé bu yıl ise Ocak ayında düzenlenen boot Düsseldorf'ta 45 feet'e kadar olan motoryatlar kategorisinde 'European Powerboat of the Year" ödülüne layık görüldü.

Akıllı 'sidewalk' konsepti

11,37 metre uzunluğundaki bu keyif teknesi markanın yeni nesil Coupé Cruiser gamında ürettiği ilk model. Bu yeni serinin ilk bakışta ilk dikkat çeken tasarım özelliği ise asimetrik yan yürüyüş yolları. Genellikle teknelerin her iki yanında görmeye alışkın olduğumuz güverte yolu, Nimbus 365 Coupé'in 'sidewalk' tasarımının bir parçası olarak yalnızca sancak tarafında konumlandırılmış. Modelde  iskele tarafında havuzluğu ön güverteye bağlayan bir geçiş söz konusu olmadığından hem kokpit hem de havuzluk genişlemiş.

Her köşesinde hayat var

3,5 metre genişliğe sahip Nimbus 365 Coupé'nin en keyifli alanı olan havuzlukta iskele tarafında koyu bej döşemeli son derece şık bir köşe oturma grubu yer alıyor.

Havuzluktan salona geçiş sağlayan sürgülü cam kapının yanı sıra devasa ön ve yan camlar ile açılabilir geniş cam tavan, kapalı kokpiti deniz ve güneş ile sınırsızca buluşturuyor. Modern ve sade bir tasarıma sahip vernikli maun mobilyalı salonun iskele tarafına U şeklinde bir oturma grubu ve yemek masası konumlandırılmış. Nimbus 365 Coupé'deki fonksiyonel unsurlardan biri olan bu şık oturma grubu açıldığında çift kişilik bir yatağa dönüşüyor. Yemek alanının hemen karşısında ise buzdolabı, soğutucu ve gerekli tüm mutfak aksesuarlarına sahip mutfak yer alıyor. Mutfaktaki ocak ve evye ahşap kaplamanın altına gizlenmiş. Bu sayede iç mekandaki ahenk de bozulmamış.

Nimbus 365 Coupé'de ister kaptan mahallinde ister teknenin diğer alanlarında olun, fonksiyonel bir konfor anlayışıyla karşı karşıyasınız. Bunun en güzel örneği ise kokpitten sancak tarafına açılan üst yapıya gömme biçimde tasarlanmış sürgülü kapı. Bombeli geniş ön panelle görüş menzilinin en üst seviyede tutulduğu kokpitte kaptan koltuğu da sancak tarafında konumlandırılmış. Kumanda mahallindeyken de diğer tekne sakinleriyle bir arada olmanız içinse bu alana iki kişilik bir koltuk yerleştirilmiş.

11 metrede 6 kişilik geceleme alanı

Nimbus 365 Coupé'nin alt güvertesine ise kokpitin ortasından inen basamaklarla erişiliyor. Nimbus kalitesini yansıtan dokuya sahip alt güvertede iki kamara yer alıyor. 365 Coupé'nin çift kişilik geniş master kamarası başaltında konumlandırılmış. Geniş ve konforlu çift kişilik yatağın başında kamarayı gün ışığıyla dolduran geniş bir pencere ve tavan havalandırması bulunuyor. Yine çift kişilik olan misafir kamarası ise iskele tarafında yer alıyor. Misafir kabinine yatağın dışında bir de şık bir koltuk yerleştirilmiş. Yatın son derece zevkli döşenmiş banyo ve duşu ise sancak tarafında hem koridordan hem de master kamara

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

İskandinavya Türkiye İsveç Volvo Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title