Haberler

Ödüllü Başhekime, İstifasını Geri Alması Yönünde Baskılar Artıyor

Adıyaman 82. Yıl Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Murtaza Yetiş'in İstifasını Geri Alması İçin Toplumun Değişik Kesimlerinden Baskı Yapılıyor.

Adıyaman 82. Yıl Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Murtaza Yetiş'in istifasını geri alması için toplumun değişik kesimlerinden baskı yapılıyor.

Çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından 82. Yıl Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Murtaza Yetiş'in Sağlık Müdürlüğü'ne sunduğu istifa dilekçesini geri çekmesi yönündeki açıklamaların ardından, AK Parti teşkilatı da, 'İstifa Etme' çağrısında bulundu. 82. Yıl Devlet Hastanesini ziyaret eden AK Parti İl Başkanı Lütfullah Ayhan ve bazı yönetim kurulu üyeleri, Uzm.Dr. Murtaza Yetiş'in başhekimlik görevini yürütmesini istedi.

Murtaza Yetiş'in görevinden istifa etmemesi yönünde milletvekilleri, belediye başkanı, parti yetkililerinin hem fikir olduğunu dile getiren AK Parti Adıyaman İl Başkanı Lütfullah Ayhan, "Başhekimimiz göreve geldiğinden bu güne kadar 82. Yıl Devlet Hastanesi'nin gelişmesinde olağanüstü çaba sarf etmiştir. İstifa ettiğini duyduğumda hemen kendisiyle görüştüm. AK Parti teşkilatı olarak sonuna kadar yanında olacağımızı bildirdik ve istifasını alması için il, ilçe, gençlik ve kadın kolları başkanlarıyla kendisini ziyaret ettik. Çünkü bu güzel hizmetlerin devam etmesi gerekiyor. Adıyaman böyle güzel hizmetlere layıktır. İstifa gerekçesi olarak, Sağlık Bakanlığı'ndan 2 defa uzman doktor talebinin olumlu karşılanmaması olduğunu öğrendik. Bizler de bu talepleri ilgili yerlere ilettik. Biz kendisine yine elimizden gelen gayretleri sarf edip hastanenin uzman açığını karşılamaya çalışacağız. Milletvekillerimiz de aynı görüştüler. Onlar da istifa etmemesini istiyor. Onlar da uzman hekim atanması konusunda çapa sarf edecekler.İstifasını geri alması için kendisini sıkıştıracağız ve inşallah kendisi de bizleri kırmayacak. Ben, Murtaza Bey'in birkaç gün içersinde istifasını geri alacağına inanıyorum" dedi.

(AA-SMR-Y) 07.03.2008 18:29 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title