Haberler

Odü Rektörü, 17. Maddenin Kaldırılmasını İstedi

Ordu Üniversitesi (Odü) Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, 17. Maddenin Kaldırılması Durumunda Ordu Üniversitesi'nde Türban Yasağını Kaldıracaklarını Söyledi.

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, 17. maddenin kaldırılması durumunda Ordu Üniversitesi'nde türban yasağını kaldıracaklarını söyledi.

Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, üniversitelerin anayasal kuruluşlar olduğunu, dolayısıyla ortada bir yasa olmadığı için 'uygulanacak bir durum' olmadığını söyledi. Yasanın türbana izin vermesi durumunda üniversite kapılarını başörtülü genç kızlara açacaklarını belirten Kefelioğlu, "Biz anayasal kurumlarız. Şu andaki yasa izin vermediği için türbana izin vermiyoruz. Türbana karşıtlığımız veya kurum olarak yandaşlığımız söz konusu olamaz. Ne ön yargılıyız ne de baştan kabulüz. Biz sadece yasaları uygulamak istiyoruz. Bundan önce türbanın üniversiteye girmemesindeki engel 17. maddeydi. 17. madde orada durduğu müddetçe türban üniversiteye giremez. 17. madde hala orada duruyor. Geçmişte türbanın üniversiteye girişine engel 17. madde kalkmadığı müddetçe hala engeldir. Yasa değişirse hayhay. Hiçbir önyargım yok" dedi.

Anayasa Mahkemesi sürecinin beklenmesi gerektiğini kaydeden Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, şöyle devam etti:

"Bu kadar beklendi, biraz daha beklenip tam sonucun alınması lazım. Paniğe kapılmaya gerek yok. Bir yola girildi. Ben itidal çağrısında bulunuyorum. Bekleyelim yasalarımız olgunlaşsın. Anayasa Mahkemesi süreci tamamlansın. Uygulanmaz diye bir şey yok.Yasa varsa uygulanır. İster isteyin ister istemeyin uygulayacaksınız." (MAK-SA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title