Haberler

"Tayyipler Alemi" Pankartı Açan ODTÜ'lüler Hakim Karşısında: Karikatürün Suç Olduğunu Bilmiyorduk

Güncelleme:

ODTÜ mezuniyet töreninde taşıdıkları pankart nedeniyle, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettikleri gerekçesiyle dava açılan 4 öğrenci ile kırtasiye sahibi ilk kez hakim karşısına çıktı. Öğrenciler, taşıdıkları pankartın suç teşkil ettiğini bilmediklerini, pişman olduklarını söyledi.

ODTÜ mezuniyet töreninde taşıdıkları pankart nedeniyle haklarından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri gerekçesiyle dava açılan 4 öğrenci ile kırtasiye sahibi ilk kez hakim karşısına çıktı. Öğrenciler, taşıdıkları pankartın suç teşkil ettiğini bilmediklerini, pişman olduklarını söyledi. Pankartı taşıyan 3 öğrenci için konulan yurt dışına çıkma yasağını kaldıran mahkeme, duruşmayı erteledi.

"KARİKATÜRÜN SUÇ TEŞKİL ETTİĞİNİ BİLMİYORDUK"

Ankara 11'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya, pankartı taşıyan öğrenciler Burak A., Dilan C. Y. ve Furkan E. D., pankartın çıktısının alındığı kırtasiye sahibi Şahin D., pankartı arabasıyla okula götüren Özge K. ve avukatları katıldı. Kimlik tespitinin ardından sanıkların savunmalarına geçildi. Sanıklar Burak A., Dilan C. Y. ve Furkan E. D., aynı şekilde savunmaya yaparak, "Savcılıkta verdiğimiz ifadeleri tekrar ediyoruz. Yaptığımız eylemin suç olduğunu bilmeden yaptık. İnternette karikatürü ararken, daha önce hakkında dava açıldığı ve aklandığı yönünde haberler gördük. Karikatürün suç teşkil ettiğini bilmiyorduk. Üzgün ve pişmanız. Beratımızı istiyoruz" dedi.

'Tayyipler Alemi' Pankartı Açan ODTÜ'lüler Hakim Karşısında: Karikatürün Suç Olduğunu Bilmiyorduk

"ÖĞRENCİLERİN HİÇBİRİNİ TANIMIYORUM"

Kırtasiye sahibi sanık Şahin D. da yapılan eylemle bir ilgisini olmadığını belirterek, "Ben esnafım. Söz konusu karikatürün çıktısı bizim iş yerinden alınmış. Mezuniyet töreni nedeniyle o gün iş yeri çok yoğundu. Alınan çıktıların içeriklerine dikkat etmem mümkün değil. Öğrencilerin hiçbirini tanımıyorum. Suçsuzum. Beratımı talep ediyorum" dedi.

3 öğrenciyi pankartla birlikte okula götüren Özge K. da "Savcılıkta verdiğim ifade geçerlidir. Benim aracım olduğu için arkadaşları kırtasiyeden okula götürdüm. Pankartın içeriğini görmedim. Eyleme katılmadım. Suçsuzum. Beratımı talep ediyorum" dedi.

3 ÖĞRENCİNİN YURT DIŞI ÇIKIŞ YASAĞI KALDIRILDI

Avukatlar da yapılan eylemin ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini, öğrencilerin pankartın suç teşkil ettiğini bilmediklerini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da şikayetini geri çekmesi nedeniyle mahkemenin oluşan bu toplumsal mutabakata destek yönünde bir karar vermesi gerektiğini söylediler. Sanık avukatları ayrıca, öğrenciler Burak A., Dilan C. Y. ve Furkan E. D.'nin yurt dışına çıkış yasağı ile Şahin D. için konulan adli kontrol şartının kaldırılmasını talep etti. Avukatlar ayrıca 5 sanığın da duruşmalardan vareste tutulmalarını istedi.

Vareste ve yurt dışı yasağı ile ilgili talepleri kabul eden mahkeme, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına müzekkere yazılarak, 2005 yılında Penguen Dergisi'nde yayınlanan karikatür nedeniyle derginin yöneticileri hakkında soruşturma açılıp açılmadığı, açılmışsa sonucunun mahkemeye gönderilmesini isteyerek, duruşmayı erteledi.

CUMHURBAŞKANI ŞİKAYETTEN VAZGEÇMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta öğrencileri kabul etmiş, avukatı Hüseyin Aydın'ın, mahkemeye verdiği dilekçeyle şikayetten vazgeçmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title