Haberler

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü'nde 2007-2008 Akademik Yılına Törenle Başlandı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampüsü'nde, 2007-2008 Akademik Yılı'na Düzenlenen Törenle Başlandı. Törende, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü'den Mezun Olan İlk Üç Öğrenciye de Diplomaları Verildi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampüsü'nde, 2007-2008 Akademik Yılı'na düzenlenen törenle başlandı. Törende, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü'den mezun olan ilk üç öğrenciye de diplomaları verildi.

Kalkanlı'daki ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü Kültür Kongre Merkezi'ndeki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törene, Meclis Başkanı Fatma Ekenoğlu, 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Türkekul Kurttekin, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Canan Öztoprak, Ekonomi ve Turizm Bakanı Erdoğan Şanlıdağ katıldı.

Törende sırasıyla, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Rektörü Prof. Dr. Turgut Tümer, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Canan Öztoprak ile Meclis Başkanı Fatma Ekenoğlu birer konuşma yaptı.

Öztoprak konuşmasında KKTC Yüksek Öğretim Kurumu YODAK'ın Avrupa Eğitim Ajansı'nın ön üyeliğine kabul edildiği müjdesini verdi.

Yapılan konuşmalarda ayrıca, ODTÜ'nün Ankara'da açtığı özellikle çocuklara yönelik "Toplum Bilim Merkezinin bir benzerinin de KKTC'de açılacağı, ayrıca, üniversitenin öğretim elemanı yetiştirme programına 2008 yılında, KKTC'den 18 kişinin alınacağı açıklandı. 2007-2008 Akademik Yılı açılış ve üç mezuna diploma verme töreni, piyanist Arman Ratip'in piyano dinletisi ve kokteyl ile tamamlandı.

Dr. Turgut Tümer ise konuşmasında, düzenlenen törenle üçüncü akademik yıla adım attıklarını ve bunun mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Tümer, akademik açılışı yanında New York üniversitesiyle işbirliği içinde orada ve adada eğitimini sürdüren ve iki üniversitenin diplomasını da alma hakkı kazanan üç öğrencinin diplomalarının da verileceğinin söyledi.

(ÖK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title