Haberler

ODTÜ'deki Olaylar

Bingöl Üniversitesi Senatosu'nca, Göktürk-2 uydusunun fırlatılması sırasında ODTÜ'de yerleşkesinde yaşanan olaylara ilişkin, yapılan açıklamada, "Demokratik hak ve özgürlükler çerçevesinde yapılan eylemler asla şiddet içermemeli ve kamu malına zarar vermemelidir" denildi.

Rektör Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş başkanlığında toplanan Senato, Çin'den fırlatılan Göktürk-2 uydusu için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı ODTÜ yerleşkesindeki tören sırasında çıkan olaylar ile ardından yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, üniversitelerin, bir ülkenin gelişimindeki lokomotif güç olmanın yanında demokrasinin, insan hak ve özgürlüklerinin beşiği konumunda olduğu belirtildi.

Başbakan Erdoğan'ın da üniversitelerin daha özerk ve özgürlükçü olmasını arzu ettiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ancak demokratik hak ve özgürlükler çerçevesinde yapılan eylemler asla şiddet içermemeli ve kamu malına zarar vermemelidir. 18 Aralık 2012 günü Göktürk-2 uydusunun fırlatılması münasebetiyle ülkemizin önemli üniversitelerinden birinde Sayın Başbakanımızın katılımıyla yapılan ve gurur duyulması gereken bir gün ve etkinlikte Sayın Başbakanımıza yönelik tutumu anlamakta güçlük çekiyoruz. Oysa ülkemiz açısından son derece mutluluk ve gurur verici bir olay gerçekleşmekteydi. Bunun ideolojik ve siyasi mülahazalara kurban edilmesini anlamlı bulmuyoruz. Evrensel bilimin üretildiği bir yuvada bu üretime zemin oluşturan ve destek olan bir siyasi irade tenkide değil ancak takdire şayandır.

Hükümetimizin son dönemlerde yükseköğretime rekor düzeyde kaynak aktarması

(2002 cari fiyatıyla 2,5 milyar, 2012 de 12,5 milyar liraya çıkartılmıştır) Doğu ve Güneydoğu'daki üniversiteler başta olmak üzere tüm üniversitelerimize çok önemli ve anlamlı destekler sağlanması takdirle karşılanması gerekirken, Sayın Başbakanımıza bu nevi muamelenin reva görülmesini doğru bulmadığımızı kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz."

Muhabir: Abdullah Çelik/Özgür Ayaydın

Yayıncı: Murat Taydaş - BİNGÖL

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Bingöl Üniversitesi Gıyasettin Baydaş Göktürk Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title