Haberler

Ödp Genel Başkanı Uras: "Devrimci Siyaset Özeleştiri Yapmalı"

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı ve İstanbul milletvekili Ufuk Uras, 22 Temmuz seçimlerinde solun başarısız olduğunu belirterek, devrimci siyasetin kendi içinde özeleştiri yapması gerektiğini söyledi. Uras, sola güçbirliği çağrısında bulundu.

ÖDP'nin 4. Olağanüstü Kongresi MEB Şura Salonu'nda gerçekleştirdi. Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink ve Mahir Çayan fotoğraflarının, ÖDP bayraklarının asıldığı salonda "Özü bir, sözü bir, bir biz kaldık", "Kürt sorununda demokratik ve barışçı çözüm", pankartları açıldı. Kongreye aralarında EMEP Genel Başkan Yardımcısı Haydar Kaya, KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, Makina Mühendisleri Odası Başkanı Emin Koramaz, SES Başkanı Köksal Aydın, Haber Sen Genel Başkanı Baki Çınar'ın da bulunduğu çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

- "HALKIN ANAYASASI SOKAKLARDA HAZIRLANACAK" -

Kongrenin ilk konuşmasını Uras'ın istifasının ardından vekil olarak genel başkanlık görevini yürüten Kemal Ulusaler yaptı. Ulusaler, kongrenin sadece Genel Başkan ve Parti Meclisinin belirlendiği bir kongre olmadığını belirterek "Finans-kapital zorbanın egemen iktisat diline, kapitalist küreselleşmenin mutlak ve kaçınılmaz olduğu söylemine yanıt vermeye geldik" dedi. Son dönemde Türkiye'de milliyetçi muhafazakar unsurların yükselişe geçtiğini kaydeden Ulusaler, "Hrant Dink davasındaki gelişmeler, you-tube üzerinden gerçekleştirilen ırkçı saldırılar da gösteriyor ki; devlet içinde yer bulan çeteler Susurluktan bu yana daha da palazlanmış ve cesaret sahibi kılınmışlardır. ÖDP olarak başta Hrant Dink davası olmak üzere tüm bu ırkçı saldırıların takipçisiyiz" dedi.

Anayasa değişikliği tartışmalarına da değinen Ulusaler, "ÖDP olarak, kapalı kapılar arkasında yazılan Anayasaya 'hayır' diyoruz. Halkın Anayasası halk tarafından yine sokakta yazılacaktır" dedi. Ulusaler, seçim sonuçlarıyla ilgili olarak solun yenilgiye uğradığı söylemine katılmadığını belirterek "Teslim olmayanlar asla yenilmezler. Suya düştüğümüz doğrudur ama suya düşen değil, orada kalan boğulur" şeklinde konuştu.

- "AKP VE CHP ÇİFT YUMURTA İKİZLERİ" -

Ulusaler'in ardından kürsüye gelen ve dün gerçekleştirilen konferansta, başkan olarak ismi belirlenen ÖDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, ÖDP'nin Türkiye'nin demokrasi konusunda medarı iftiharı olduğunu belirtti. Son günlerde yaşanan kadın kotası tartışmalarına da değinen Uras, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kotayı "mizah" konusu yaptığını belirterek "maço, erkek egemen zihniyetle dünyaya bakmayı terk etmelerini istiyoruz" şeklinde konuştu. CHP'yi "uslu çocuk" olmakla da eleştiren Uras, AKP ve CHP'ye "çift yumurta ikizleri" dedi.

Siyasi partilerde, farklı görüşlerin "yaramazlık" olarak değerlendirip, "kapı önüne konulduğunu" söyleyen Uras, AKP ve CHP'nin demokrasi kültürünün uzağında olduklarını savundu. 22 Temmuz genel seçimlerinin ardından ülkede emekçilerin siyaset dışı kaldığı bir döneme girildiğini söyledi. Solun bu seçimde genel olarak başarısız olduğunu ifade eden Uras, AKP'ye karşı etkili bir duruşun geliştirilemediğini söyledi. Devrimci siyasetin kendi içinde öz eleştiri yapması gerektiğini belirten Uras, "Bizim yapmamız gereken paçası çamurlu olanların, elleri nasırlı olanların siyasetini yapmaktır" diye konuştu.

- SOLA GÜÇBİRLİĞİ ÇAĞRISI -

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek? Bahar CANLI izle! SHOW TV Bahar 8.bölüm CANLI izleme linki! Paris Hilton, Taylor Swift geleceği için VIP alandan mı çıkarıldı? Paris Hilton neden VIP alandan çıkarıldı? Her derde deva! Cevizi suya koyun ve için; Etkisine inanamayacaksınız... ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title