Haberler

Ödemiş'te 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı

Güncelleme:

İzmir'in Ödemiş ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen törenle kutlandı.

İzmir'in Ödemiş ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen törenle kutlandı.

Hükümet Konağı'ndaki törende, Kaymakamı Fatih Aksoy, Belediye Başkanı Mehmet Eriş ve Ödemiş Muharip Gaziler Derneği Başkanı Selahattin Aktaşoğlu tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam edilen programda konuşan Ödemiş Muharip Gaziler Derneği Başkanı Aktaşoğlu, "Bu gün, milletimizin vatan için toprağa düşmüş, vatanı için kanını akıtmış, hayatının baharında 'vatan' demiş, 'bayrak' demiş, elini, kolunu, bacağını, gözünü, ülkesine ve milletine helal etmiş Mehmetçiklerimize vefa günüdür." dedi.

Sakarya Meydan Muharebesi'nin Anadolu halkının ölüm kalım savaşı olduğunu belirten Aktaşoğlu, şunları söyledi:

"Bu mücadele kaybedilseydi sömürgecilerin Anadolu'yu paylaşım planı olan Sevr gerçekleşecek, dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hayal olarak kalacaktı. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman askerleri canlarını ortaya koyarak Anadolu halkına böyle karanlık bir tablo yaşatmadılar. Yokluktan var edilen bir ordu ile gerçekleştirilen Sakarya Meydan Muharebesi savaşın seyrini değiştirerek bugünün hür ve bağımsız Türk Devletinin yolunu açmıştır. Sakarya Meydan Muharebesi'nin mimari, muzaffer ve ebedi Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk'e 13 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından mareşal rütbesi ile gazilik unvanı verildi. Bugün, bu unvanın verilişinin 100'üncü yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnet ve şükranlarımızı ifade ediyoruz."

Törene, kamu kurum ve siyasi parti ilçe başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk 19 Eylül Gaziler Günü Ödemiş Eylül Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title