Haberler

Ödemiş'in Hava Kirliliği Masaya Yatırıldı

İzmir Kent Konseyleri Kadın Meclisleri Birliği her ay farklı bir ilçede yaptığı genel kurul toplantılarından 4.'sünü Ödemiş Kent Konseyi'nin ev sahipliğinde Ödemiş'te gerçekleştirdi.

İzmir Kent Konseyleri Kadın Meclisleri Birliği her ay farklı bir ilçede yaptığı genel kurul toplantılarından 4.'sünü Ödemiş Kent Konseyi'nin ev sahipliğinde Ödemiş'te gerçekleştirdi.

Toplantıya Ödemiş, Aliağa, Menemen, Urla, Gaziemir, Bayraklı, Güzelbahçe, Buca ve Bornova Kent Konseyi Kadın Meclisleri'nin temsilcileri katıldı.

Ödemiş Kent Konseyi Genel Sekreteri İrfan Gündüz tarafından Ödemiş Kent Konseyi Kadın Meclisinin çalışmalarını konu alan bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda 4 yıldan beri sürdürülmekte olan Kadın Meclisinin "Geleneksel İpek Böcekçiliğini Yeniden Geliştirme" projesi, "Ödemiş'te hava kirliliğine son" kampanyası ve Kadın emeğinin değerlendirilmesi, kooperatifleşme ve üretici kadın birlikleri gibi çalışmalar ön plana çıkarıldı.

Toplantıda kadın emeğinin değerlendirilmesi ve ekonomiye kazandırılmasına yönelik kadın kooperatifleşmesine ve birliklerin oluşmasına Kadın Meclisleri Birliği olarak destek olunması, Ödemiş'te kış aylarında yaşanan hava kirliliği konusunda Ödemiş Kent Konseyi'nin, 20 kilometre kuş uçuşu mesafedeki Tire İlçesi'ne kadar gelen doğalgazın Ödemiş'e ulaştırılması, gazın ilçeye dağıtımının tamamlanmasına kadar geçen süreçte elektrik giderlerinin azaltılması için 3 ay vergi muafiyeti sağlanması, çevredeki, termal su kaynaklarının araştırılıp çıkarılması konularındaki çözüm önerileri benimsenerek, bu konuda yapılacak her türlü çalışma ve eylemlere İzmir Kadın Meclisleri Birliği olarak destek verilmesi kararlaştırıldı.

Ödemiş pazarı ve Kadın El Sanatları Pazarında inceleme gezisinde bulunan Kadın Meclisleri Birliği Temsilcileri, öğleden sonra Birgi'deki festivale de katılarak, Ödemiş Yöresi Kadın Çevre, Kültür ve İşletme Kooperatifinin sürdürdüğü Sabancı Vakfının da desteklediği " İpekle Geleceğini doku" projesi ile ilgili çalışmaları yerinde inceleyip bilgi aldılar. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Menemen Ödemiş Aliağa İzmir Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

S Ugur:

İzmir, Aliağa, Menemen, Yeni Foça ve Bozköy bölgelerindeki hava kirliliğinin sorumlusu Socar dır.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title