Haberler

Ödemiş Altın Madeni İçin Çed'e Çukur Engeli

Altın madeni için ÇED'e çukur engeli

İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde, açılmak istenen altın madeni için Dolaylar Mahallesi'nde yapılacak çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Toplantısı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinin gelmemesi nedeniyle yapılamadı. Toplantının yapılacağı mahalle meydanının Ak Partili Ödemiş belediye Başkanı Mahmut Badem tarafından kepçeyle kazdırılması ise dikkati çekti. Başkan Badem, kazı çalışmasının meydandaki çökme nedeniyle yapıldığını, tesadüf olarak toplantı gününe denk geldiğini söyledi.

Bozdağların eteklerindeki Gölcük, Oğuzlar, Bayırlı, Çağlayan, Çobanlar, Dolaylar, Mursallı, Günlüce ve Çamyayla köylerini içine alan geniş bir bölgede, altın madeni aramak için geçen 5 Mart tarihinde Ödemiş Perşembe Pazarı Mevkii'nde yapılacağı ilan edilen altın madeni açmak için gerekli Çevre Etkileşim Değerlendirme (ÇED) toplantısı izni Ödemiş Belediyesi tarafından geçen 2 Mart'taki toplantıda oy birliğiyle iptal edildi. Belediye, bölgede altın arama çalışmalarının karşısında olacağını duyurdu. Bu gelişmenin ardından Perşembe Pazarı Mevkii'nde, ÇED toplantısı yerine Küçük Menderes Havzası Tarih ve Doğa Katliamına Hayır Platformu'nun (HAVZA-PLAT) öncülüğünde 'Altın Madeni hayır Şenliği' düzenledi. Şirket, bir ay önce yeni ÇED toplantısının tarihini ilan etmesine rağmen yer bildirimini bir gün önceden duyurdu.

TOPLANINTININ YAPILACAĞI MEYDAN KAZILDI

Toplantının yapılacağı 28 Nisan'a bir gün kala bakanlık resmi internet sitesinden duyuru yaparken iddiaya göre, Ödemiş Belediyesi bu defa ilginç bir önlem aldı. Ak Partili Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, şirketin madeni ve projeyi anlatacağı Dolaylar Mahallesi Meydanı'nda kepçelerle köy meydanında kazı çalışması başlattı. Belediyenin bu tutumu köylülerden de destek buldu. Başkan Badem ise, çalışmanın ÇED toplantısıyla bir ilgisi olmadığını tamamen tesadüf olduğunu belirtip, "Mahallenin meydanında çökme vardı. Muhtarın bir talebi vardı. Bunun üzerine çalışma başlatıp, toplantının yapılacağı güne denk gelmesi tamamen tesadüf" dedi.

MADENE SLOGANLARLA TEPKİ GÖSTERDİLER

ÇED toplantısının yapılacağı alanda toplanan aralarında kadınlarında bulunduğu yaklaşık 250 köylü ve çevreci, 'Bozdağ'da altın istemiyoruz', 'Kanser olmak istemiyoruz', 'Burası dolaylar buradan çıkış yok' sloganı attı. Köylülere, partinin İzmir İl Başkanlığı'na ait seçim midibüsü ile mahalleye gelen CHP İzmir milletvekili adayları Ülkümen Rodoplu, Kamil Okyay Sındır, Hüseyin Sezer ve Kemal Elitaş da destek verdi.

Köylülerden Ayşe Seferli, "Evlenecek yaşta oğullarım var. Buraları altın madeni için kazarlarsa neyle geçimizi sağlayacağız. Burada asla altın madeni istemiyoruz" diyerek tepkisini dile getirdi.

Orman Su işleri Bakanlığı'ndan Ziraat Mühendisi Ersin Özek, İzmir 1 Nolu Koruma Kurulu'nda Mustafa Çalındağ, Ödemiş Müzesi'nde Araştırmacı Sevda Çetin'in aralarında bulunduğu görevliler, saat 14.00'da başlayacağı duyurulan ÇED Toplantısı'na bir saat beklenmesine rağmen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden bir yetkilinin gelmemesi nedeniyle tutunak tuttu. Toplantının iptal olması üzerine kalabalık, jandarmanın geniş güvenlik önlemi altında olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ödemiş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500

Yorumlar (2)

Vatan sever:

Halkımız hağla cahil. . . Bu yüzden ülkemiz geride kaldı. Bozkır alanda yeni teknoloji kullanılarak ülkeye ve şehre istihdam kazandıralacak. . . Bence destek olup. Ülkemizi güçlendirmeli.

0
0
yanıtYanıtla
EGELİ:

belediye başkanının yaptığı açıkça devletin gelirini engellemektir. . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title