Haberler

Öcalan Yürüyüşüne Polis İzin Vermedi

Abdullah öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin 16'ncı yıldönümü olan 15 Şubat nedeniyle, Fatih Saraçhane'de toplanan yaklaşık 300 kişi protesto gösterisi düzenledi.

Abdullah öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin 16'ncı yıldönümü olan 15 Şubat nedeniyle, Fatih Saraçhane'de toplanan yaklaşık 300 kişi protesto gösterisi düzenledi. Eyleme HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan ve ESP Genel Başkanı Sultan Ulusoy da katıldı. Öcalan'ın posterlerinin açıldığı eylemde grup sık sık "Biji serok Apo", "Öcalan'a özgürlük" sloganları attı. Grup daha sonra buradan Aksaray'a yürümek istedi. Park çevresinde TOMA'larla yoğun güvenlik önlemi alan çevikkuvvet polisi grubun yürüyüşüne izin vermedi. HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de grubun yürüyüşüne izin vermeyen emniyet müdürüyle tartıştı. Polis müdürüne yürüyüşe izin verilmemesi durumunda çıkan olaylardan sorumlu olmayacağını söyleyen Tuncel, "Ben şu an aradan çıkıyorum" dedi. Polis müdürü de "Vicdanen de aradan çıkıyor musunuz" diyerek Tuncel'den basın açıklamasını Saraçhane Parkı'nda yapmalarını istedi. Bir süre kendi aralarında görüşen Sebahat Tuncel ve beraberindekiler daha sonra yürüyüş yapmaktan vazgeçerek basın açıklamasını Saraçhane Parkı'nda gerçekleştirdi.

YÜKSEKDAĞ: ÖCALAN'IN ÇÖZÜM İRADESİNİN ARKASINDAYIZ

İlk olarak HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ konuştu. Yüksekdağ; "Dayatılan kompla rejimine ve siyasetine karşı, sayın Abdullah Öcalan'ın bu demokratik, barışçıl, çözüm iradesinin arkasındayız. Eğer gerçek bir liderlik tavrı sergilerseniz halklar o liderlik tutumunun arkasında durur. İşte biz bugün de dayatlan komploya, komplonun değişik biçimde karşımıza çıkarılmasına karşı Öcalan'ın özgürlüğünün hepimizin özgürlüğü olduğunu bilerek, onun siyasi iradesinin bütün bölge ve Türkiye halklarına barışın, özgürlüğün, demokrasinin yolunu açtığını bilerek bu iradenin arkasındayız" dedi.

TUNCEL: ÖCALAN TÜRKİYE BARIŞININ TEMEL MİMARIDIR

Yüksekdağ'ın ardından konuşan HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de yaptığı konuşmada; "Komployu planlayanlar zannediyordu ki sayın Öcalan'ı esir aldıklarında onunla birlikte düşüncelerini de esir alırlar. Ama öyle olmadı bütün düşünceleri onun yoldaşları tarafından dört parça Kürdistan'da, Avrupa'da, Türkiye'de her yerde dalga dalga yayıldı. Şimdi bu özgürlük mücadelesidir ki Kobani'de zaferi kazandırdı. Rojava'da halkımızı devrime götürdü. 16 yıldır İmralı Adası'nda sadece Kürtlerin hakları için değil bütün Ortadoğu halklarının geleceği için mücadele eden, direnen sayın Öcalan, bugün Türkiye barışının da temel mimarıdır. Hergün gece gündüz Türkiye barışı için çalışmaktadır. Öcalan'ın özgürlüğünü isteyen milyonlar bugün AKP iktidarının faşist yönetimi tarafından engellenmektedir. AKP hükümeti bir yandan 'Biz çözüm sürecinde ısrarlıyız. Biz çözüm istiyoruz, ama bu HDP'liler, Kürtler çözüm istemiyor' diye yaygara koparıyor. Şimdi buradan soruyoruz çözümü kim istiyor. Bize barikatlar kuranlar mı çözüm istiyor. Bu barikatları aşıp halkların kardeşliğini, barışını sağlamak isteyenler mi?" ifadelerini kullandı. Açıklamaların ardından grup olaysız dağıldı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Öcalan Türkiye Kenya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title