Haberler

Öcalan İçin Yürüdüler

Grup Sloganlar Atarak Yürürken Önlem Alan Polisler ile Aralarında Kısa Süreli Bir Gerginlik Oldu.

İN'de terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın 15 Şubat 1999'da Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilmesini protesto etmek isteyen grup sloganlar atarak yürürken önlem alan polisler ile aralarında kısa süreli bir gerginlik oldu.Çankaya Mahallesi 111 Sokakta bulunan BDP İl Başkanlığı binası önünde toplanan, ellerinde çeşitli fotoğraflar bulunan yaklaşık 300 kişilik grup, yürüyüşe geçmeden önce polis tarafından uyarıldı. Bunun üzerine gruptakiler zılgıt çekip, Kürtçe 'Yaşasın Başkan Apo', 'Sayın Öcalan' sloganları atarak uyarı yapmaya çalışan polisin sesini bastırmaya çalıştı. Grup arasında bulunan BDP İl Başkanı Cihan Yılmaz uyarılarda bulunan polise "Beni muhatap almadıktan sonra sizi dinlemezler. Hukuku dayatırken hukuksuzluk yapmayın. Önümüzü açın" dedi. Polis uyarısını yaptıktan sonra grubun yürümesine izin vermesi ardından bir parti yöneticisi de grubu, "Taş binaya kadar yürüyeceğiz. Lütfen uygun bir biçimde yürüyelim" diyerek uyardı. Daha sonra yola çıkan grup kent merkezinde sloganlar atarak Atatürk Caddesi'ne geldi.

Burada konuşan İl Başkanı Cihan Yılmaz, 15 Şubat 1999 tarihini Kürt halkı için özgürlük umudunun karardığı gün olarak nitelendirirken, "Milyonlarca Kürdün, 'Önderimdir, siyasi irademdir' dediği sayın Abdullah Öcalan'ın şahsında uluslararası vicdansız bir komplo kuruldu" dedi. İl Başkanının açıklama yapmasının ardından grup, polisin aldığı yoğun güvenlik önlemi altında parti binasına gelerek dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title