Haberler

Öcalan'a 'Terörist' Demeyeceğiz!

DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, Aysel Tuğluk'a Verilen 1.5 Yıllık Hapis Cezasını Kınadıklarını Söyledi Ve Yine Çok Tartışılacak Açıklamalar Yaptı

Yıldız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Hamas'a terörist demediğini belirterek, "Kürtler'e de `terörist' demesin" dedi.

DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, il binasında düzenlediği basın toplantısında Diyarbakır milletvekili Aysel Tuğluk'a Diyarbakır'da yargılandığı davada 1.5 yıllık hapis cezası verilmesini kınadıklarını söledi. Yıldız, PKK'lılara `terörist' demeyeceklerini anlatırken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Hamas için de bu sıfatı kullanmadığını söyledi. Yıldız, şöyle devam etti:

"Başbakan bile Hamas'ı terörist görmüyor. Biz de milyonlarca insanın, bir hareketin liderine `terörist' denilemeyeceğinin altını çiziyoruz. Milletvekili arkadaşımızın dediği gibi biz de `terörist' demiyoruz. Aysel Tuğluk'a verilen cezayı kınıyorum. Aynı sözleri ben de söylüyorum. Bunu görmezlikten gelen egemenlerin `terörist' tanımı var. Biz bunu asla kabul etmeyeceğiz. Bize yönelik baskılar geliştiriliyor. DTP'li vekiller, Kürtçe konuştuğu için yargılanıyor. Kürtler, tüm bu baskılara karşı 28 isyan gerçekleştirdi. PKK, Kürtler'in getirdiği 29'ncu isyanıdır. Sizleri yönetenler, milyonların bu sesine kulak vermelidir. 29 Mart sabahı Kürtler olarak seçimden zaferle çıkacağız. Hamas'a `terörist' demeyenler var. Biz de Kürtler'in liderine `terörist' demeyeceğiz" diye konuştu

Batman Milletvekili Bengi Yıldız, Kozluk İlçesi'ne bağlı Bekirhan Beldesi'nde 44 seçmenin seçim kuruluna yaptığı itirazdan sonuç alamadıkları takdirde 29 Mart sabahı bu beldede yaşayan seçmenlerini sandığa göndermeyeceklerini söyledi. Yıldız, şöyle devam etti:

"Beldede oturan 44 seçmen mevsimlik işçi oldukları için yaz aylarında Batı illerine çalışmaya gittiği için seçmen listesine yazılmamıştır. Şimdiden uyarıyoruz. Olmayan hayali seçmenlerle karşı karşıya olduğumuz bir dönemde partimizin tabanına ait seçmenleri yazdırmamak çifte standarttan başka bir şey değildir."

Tuğlık'a hapis cezası verilmişti

Batman'da DTP il kongresinde yaptığı konuşma nedeniyle yasa dışı örgütün amacının progandasını yaptığı gerekçesiyle hakkında dava açılan Diyarbakır milletvekili Aysel Tuğluk 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title