Haberler

Obradovic'e Türkiye'den Teklif Yok

Güncelleme:

Sırp başantrenör Zelijko Obradovic: Herhangi bir Türk kulübü veya federasyon yetkilisinden bir teklif almadım.

ERKAN TİRYAKİ - Avrupa basketbolunun en önemli çalıştırıcılarından biri olan Sırp başantrenör Zelijko Obradovic, A Milli Erkek Basketbol Takımı ve Fenerbahçe Ülker'den herhangi bir transfer teklifi almadığını söyledi.

VKV Koç Özel Lisesi tarafından düzenlenen "Doğudan Batıya Basketbol" organizasyonu için İstanbul'da bulunan Obradovic, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

A Milli Takım ve Fenerbahçe Ülker'in kendisiyle ilgilenip ilgilenmediğini bilmediğini dile getiren tecrübeli teknik adam, "Herhangi bir Türk kulübü veya federasyon yetkilisinden teklif almadım. Buraya gelme sebebim tamaman farklı. Bu projeye katkı sağlamak için geldim ve herhangi bir Türk takımıyla da görüşmedim" şeklinde konuştu.

Türk basınında kendisiyle ilgili çıkan transfer haberleriyle ilgilenmediğini aktaran Sırp çalıştırıcı, "Söyleyebileceğim bir şey yok. İstanbul'a dün geldim ve hiçbir yetkiliyle görüşmedim. Hiçbir teklif de  olmadı. Bu organizasyona yoğunlaştım. Basında ne haberler çıkıyor bilmiyorum ama gerçek olan tek bir şey var; Türkiye'den herhangi bir teklif almadım. Bugüne kadar da hiçbiriyle kontağım olmadı" ifadelerini kullandı.

"Türk basketbolu çok kaliteli"

Türk basketbolunun çok kaliteli olduğunu ve gelecek sezon da THY Avrupa Ligi'nde en az 3 takımla temsil edileceğini vurgulayan Obradovic, şunları kaydetti:

"Gelecek sezon da en az 3 Türk takımı THY Avrupa Ligi'nde oynayacak. Bu, Türk basketbolu için çok önemli bir durum. Şimdiye kadar birçok sezonda Avrupa'da son 4'e kalmaya çalıştılar ama son yıllarda başaramadılar. Bu başarıyı yakalamaları için daha fazla mücadele etmeleri lazım. Bu potansiyelleri var. Başarı için ne yapmaları gerektiğini iyi bilmeleri ve buna göre adım atmaları gerekir." - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Ivan Obradovic İstanbul Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title