Haberler

"Objektiften Havalimanı Sergisi" Törenle Açıldı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Atatürk Havalimanı'nda Görev Yapan Muhabirlerin Tarihe Tanıklık Eden Fotoğraflarından Oluşan "Objektiften Havalimanı Sergisi"nin Açılışını Yaptı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Atatürk Havalimanı'nda görev yapan muhabirlerin tarihe tanıklık eden fotoğraflarından oluşan "Objektiften Havalimanı Sergisi"nin açılışını yaptı.

İstanbul Atatürk Havalimanı TAV Galerisi'nde sanatseverlerle buluşan serginin açılış törenine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener katıldı. İstanbul Atatürk Havalimanı'nda görev yapan muhabirlerin fotoğraf sergisine katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Bakan Günay, ''İstanbul'un, Türkiye'nin dünyaya açılan bu kapısında sürekli hale gelecek bir sanat mekanı hazırlığıyla karşılaştım. Bundan ötürü çok sevindim'' dedi. Ulaştırma Bakını Binali Yıldırım'a da teşekkür eden Günay, Türk havacılığının Yıldırım'ın döneminde büyük atılımlar sağladığını, havacılık ile birlikte turizmin de önemli gelişmeler kat ettiğini vurguladı. Günay, ''Ulaştırma olmayınca hangi arkeolojik ve doğal güzelliklere sahip olursanız olun turizm yeteri kadar ivme kazanamıyor. Havacılık adına yaptığınız bütün katkılar turizm ve kültür yaşamına da çok ciddi katkılar sağlıyor. Bunun artarak sürmesini diliyorum. Bütün bunlar nasıl gerçekleşti? Artık Türkiye'de herkes uçağa binecek, vatandaşımız uçacak dedik. Bazı vergileri kaldırdık, serbestleşmeyi sağladık. O günden bugüne havacılığımız gelişiyor. Kapalı ve atıl hava alanları hizmete girdi. Otuz bin vatandaşa iş sağladık. Burası bir hava alanı. Burada 24 saat hayat var. Burada bir yaşam var. Alanlar birer yaşam merkezi oldu. Turizm yüzde 100 büyüdüyse, bu ulaşım altyapısının hazır hale getirilmesindendir. Eğer bunları yapmasaydık, yeni hava alanlarını açmasaydık turizmde büyük sıkıntılar yaşayacaktık. Şu anda Türkiye iç ve dış hatlarda artan yolcuyu karşılayacak bir kapasiteye ulaşmış durumda'' diye konuştu.

Bakan Yıldırım ise, havalimanında görev yapan muhabirlere teşekkür ederek, ''Buraya gelen yüz binlerce insana görsel zenginlik sağladınız. Burada fotoğrafları olan 30 muhabir bu işe ön ayak oldu. Güzel bir iş yaptınız. Daha anlamlısı, 2007 yılında trafik kazasında hayatını kaybeden Anadolu Ajansı muhabiri Hasan Türkan ile 1999 depreminde vefat eden Cihan Haber Ajansı muhabiri Rahmi Akman'ın anısına bunu düzenlemeniz çok daha anlamlı. Bu bir vefa örneğidir. Sizlere çok teşekkür ediyorum ve bu serginin havacılığımıza zenginlik katacağına inanıyorum. Emeği geçenleri kutluyorum'' ifadelerini kullandı.

İhlas Haber Ajansı (İHA) havalimanı muhabirlerinden Alpay Yalçınkaya'nın da fotoğraflarının bulunduğu sergide, çeşitli medya kuruluşlarına bağlı olarak 'havacılık' konusunda uzmanlaşan ve uzun yıllar Atatürk Havalimanı'nda görev yapan gazetecilerin fotoğraflarından oluşan "Objektiften Havalimanı Sergisi", havalimanındaki yakın tarihe ve ilginç anlara da tanıklık ediyor. Havalimanında belgelenen ilginç 65 karenin hikayelerini de anlatan fotoğraflar, iş dünyasından tarihçilere, siyaset adamlarından sanatçılara ve akademisyenlere pek çok kişiyi de buluşturuyor.

TAV Havalimanları Holding'in katkılarıyla sanatseverlerin beğenisine sunulan "Objektiften Havalimanı Sergisi", bir ay süreyle İstanbul Atatürk Havalimanı'nda sergilendikten sonra TAV Havalimanları tarafından işletilen Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda sergilenecek. Sergi, genç yaşta hayata veda eden Cihan Haber Ajansı muhabiri Rahmi Akman ile Anadolu Ajansı muhabiri Hasan Türkkan anısına ithaf edildi.

(AY-CİN-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title