Haberler

Obez Hastalar İçin Asansör Sedyeli Ambulans

Bursa'da 6 yeni ambulans hizmete girdi.

Bursa'da 6 yeni ambulans hizmete girdi. Ambulanslardan birinin, obez hastaların daha kolay nakledilmesi amacıyla 300 kilogram kaldırma kapasitesine sahip asansörlü sedyesinin bulunduğu belirtildi. Törende konuşan Bursa Valisi Şahabettin Harput, İşadamı Mustafa Koç'un Bursa'ya 10 ambulans bağışlayacağını söyledi.

Sağlık Bakanlığı'ndan Bursa'ya gönderilen 6 ambulansın hizmete girmesi nedeniyle Bursa İl Sağlık Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Törende konuşan AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, 1 Şubat itibariyle Sağlık Bakanlığı'nın ülke genelinde 486 ambulansı hizmete soktuğunu söyledi. Ambulanslardan 45'inin 4x4, 75'inin de hem 4x4 hem de paletli olduğunu kaydeden İsmail Aydın, 20 ambulansın 4 sedyeli, 6'sının da obez hastaları taşımak için özel donanımlı olduğunu anlattı.

Bursa 112 Acil Servis Komuta Kontrol Merkezi Başhekim Yardımcısı Dr. Adnan Adıgüzel de Bursa'ya bir tane gönderilen obez ambulansın sedyesinin özel olarak tasarlandığını belirterek şöyle dedi:

"Sedyesi özel yapım olan, obez ve yoğun bakım ambulansıyla obez hastalar artık kolaylıkla taşınabilecek. Sedyemiz, 300 kiloya kadar taşıma kabiliyetine sahip ve asansör vasıtasıyla sıfıra kadar inip hastayı alıp tekrar yukarı kaldırabiliyor. 300 kiloya kadar hasta taşıyabildiğimiz için fiziksel olarak hastamızı kaldırıp indirme problemi yaşamıyoruz."

'MUSTAFA KOÇ 10 AMBULANS BAĞIŞLAYACAK'

Bursa Valisi Şahabettin Harput ise, eğitimde büyük kadirşinaslık gösteren hayırseverlerin ambulans da bağışlamasını istedi. Vali Harput şöyle konuştu:

"Sürekli derslik yapan insanlara, 'yeniden ilave derslik yaparsanız tarihin altın sayfalarına siz de yazılırsınız' diyoruz. Yine ambulans almak isteyen hayırseverlere de gönlümüz ve kapımız açık. Sayın Mustafa Koç ile 10 adet ambulans için görüşme yaptık, yakında tahakkuk edecek, takip ediyoruz. Bu ambulansların donanımı bize ait olacak. Ambulans bağışlamak isteyen hayırseverleri bekliyoruz."

Konuşmaların ardından siren sesleri arasında kesilen kurdele ile 6 yeni ambulans hizmete girdi. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şahabettin Harput Sağlık Bakanlığı İsmail Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title