Haberler

Oberstaufen: Fatih Tekke, Suskunluğunu Bozdu

Trabzonspor Kaptanı Fatih Tekke, bu sene transferinin kendi insiyatifinde olmadığını, ama seneye kendisinde olacağını belirterek, "Ben iyi bir Trabzonsporluyum ve ne yapacaksam bu düşünceyle yapacağım. Avrupa olmazsa Trabzonspor'da kalacağım, çünkü gidecek başka yerim yok" dedi.

Trabzonspor Kaptan Fatih Tekke, bordo-mavili takımın kamp yaptığı otelde bir basın toplantısı düzenledi. Sözleşmesini uzatmak için yönetimle herhangi bir görüşmede bulunmadığını belirten Fatih Tekke, "Ameliyat geçirdim ve birçok eksiğim var. Şu anda bu konuyu düşünmek istemiyorum. Avrupa'dan düşündüğümüz şekilde bir teklif gelirse oturup yönetimle değerlendireceğiz. Ama şu anda böyle bir teklif yok. İyi tekliflerin gelmesi için sahada iyi olmak gerek. Bunun için çalışıyorum" diye konuştu.

Trabzonspor'dan bir futbolcunun Avrupa'dan iyi bir takıma gidebileceğini kanıtlamak istediğini vurgulayan Fatih Tekke, "Bu düşüncemi, 3 yıldır dile getiriyorum. Ama yakınlarım haricinde kimse bu düşüncemi anlayamadı. Trabzonspor'dan da bir oyuncu rahatlıkla Avrupa'ya gidebilir, bunu kanıtlamak istiyorum. Trabzonspor camiasında örnek olmak istiyorum. Ama bu düşüncelerimi iyi anlatamadım galiba" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Kulübü'den menajerleri aracılığıyla teklif aldığını, fakat sarı-lacivertli kulüple herhangi bir görüşme yapmadığını söyleyen tecrübeli futbolcu, "Fenerbahçe konusu benim için tamamen bitti. İki kulüp arasında transferim ile ilgili sezon bitmeden görüşmeler olmuş. Neticede transferimde şu anda benim bir inisiyatifim yok. Trabzonspor ile 1 yıl daha sözleşmem var" diye konuştu.

Fenerbahçe'ye transferinin konuşulduğu dönemde, söylenildiği gibi bir bakan veya başka birinin kendisini aramadığını ifade eden Kaptan Fatih Tekke, "Bırakın böyle bir telefonu, maalesef Trabzonspor içinde birçok beklediğim telefonlar bile gelmedi. Her yaşanan olaydan sonra Trabzonsporluluğumu herkese yeniden ifade etmek istemiyorum. Trabzonsporlu olduğumu her zaman her yerde gururla söyledim. Taraftarımızın çok iyi anlamasını istiyorum. Fatih Tekke, Avrupa'da da oynasa, Trabzonspor camiasına mal olmuş bir oyuncudur, en azından Trabzonspor'un iyi bir taraftarıdır. Benim ailem de çevrem de Trabzonsporlu. Ben de iyi bir Trabzonsporluyum" dedi.

"TRABZONSPOR'UN MENFAATLERİ ÖNCE GELİR"

Avrupa'ya transfer olmayı istediğini tekrarlayan Fatih Tekke, "Menajerlerim, Avrupa'dan teklif gelebileceğini söylüyor. Böyle bir teklif gelirse kulübümle konuşacağım. Trabzonspor ile 1 yıl daha sözleşmem var, transferimde inisiyatif bu sene için bende değil. Ama sezon sonunda inisiyatif bende olduğu anda tekrar yönetimle oturup konuşacağız. Ortak bir paydada buluşarak, kulübün menfaatleri doğrultusunda hareket edeceğiz. Sezon sonunda eğer Avrupa'dan düşündüğümüz şekilde teklif gelmezse yine Trabzonspor'da kalacağım. Çünkü başka gidecek yerimiz yok. Ama teklif gelmesi halinde Avrupa'dan iyi bir takıma transfer olmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Avrupa'dan şu anda kendisine ciddi bir teklif gelmediğini vurgulayan Kaptan Fatih Tekke, "Geçen sene çok ciddi teklifler aldım. Yönetimle konuştuk ve neticesinde takımda kaldık. Ben bu takımın kaptanıyım. Bu takımın kaptanını için de gitti gidecek şeklinde konuşulması hoş değil. Burada olayım ya da olmayayım, ben bu camianın parçasıyım. Birilerinin istemesiyle beni buradan koparamazlar. Bir hareket yapacaksam da kulübün menfaatleri doğrultusunda olacak. Formamın hakkını verdiğimi düşünüyorum ve bu noktada da rahatım" dedi.

Şampiyonluk özlemine bu sezon son vermek istediklerini kaydeden Fatih Tekke, "Her zaman Trabzonspor'un menfaatleri doğrultusunda davranmaya çalıştım. Anorthosis Famagusta maçında antrenman yapmadan, iğneyle topallayarak sahaya çıktım. Sadece ben değil, Türkiye'de birçok futbolcu bu tarz fedakarlık yapıyor. Ama profesyonelce düşündüğünde yapmaması gerekiyor. Hocamızla kentin ve takımın yapısıyla dışarıdan gelen negatif pozitif baskıları konuştuk. Lazaroni, çok güler yüzlü bir teknik adam. Ama ne kadar iyi insan olursanız olun, önemli olan sahada verdikleriniz. Şampiyonluğu çok arzuluyoruz, bu sene şampiyonluk özlemine son vermek istiyoruz" diye konuştu.

Geçen sene pozisyona girmekte zorlandıklarını belirten Fatih Tekke, "Bu sadece Fatih, Gökdeniz veya Yattara'nın sorunu değil. Oynayan oynamayan herkesin aynı taşın altına elini koyması gerekiyor. Böyle olursa takım oluyorsunuz. Bazıları öne çıkar bazıları geride kalır. Ama önemli olan birliği bütünlüğü sağlamak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title