Haberler

Obama, Ukrayna Başbakanı Yatsenyuk İle Görüştü

Güncelleme:

ABD Başkanı Barack Obama, Beyaz Saray'daki Oval Ofis'te Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk ile görüştü.

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, "Özgürlüğümüz, bağımsızlığımız, toprak bütünlüğümüz için mücadele ettik. Hiçbir zaman vazgeçmedik. Rusya'yı uluslararası yükümlülüklerine uymaya, askerlerini geri çekmeye ve silahlar, askerler, tanklar olmadan diplomasi ve siyasi araçlarla diyaloğa başlamaya çağırıyoruz" dedi.

Obama, Beyaz Saray'daki Oval Ofis'te Ukrayna Başbakanı Yatsenyuk ile görüştü.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın açıklamasında Yatsenyuk, ABD'nin Ukrayna halkına destekleri için teşekkür ederek, ülkesinin ABD'nin kendilerinin yanında durduğunu hissettiğini söyledi.

Yatsenyuk, "Başkan Obama, bu tamamen özgürlükle ilgili. Özgürlüğümüz, bağımsızlığımız, toprak bütünlüğümüz için mücadele ettik. Hiçbir zaman vazgeçmedik. Ülkem bir çok zorluklarla yüz yüze ve askeri müdahale de bugün kilit noktadaki zorluk. Rusya'yı uluslararası yükümlülüklerine uymaya, askerlerini geri çekmeye ve silahlar, askerler, tanklar olmadan diplomasi ve siyasi araçlarla diyaloğa başlamaya çağırıyoruz" dedi.

Ukrayna hükümeti olarak Rusya ile görüşmeye açık olduklarını belirten Yatsenyuk, tüm uluslararası yükümlülüklerine bağlı olduklarını da bildirdi.

Yatsenyuk, ABD'nin Ukrayna'ya yönelik 1 milyar dolarlık kredisinden duydukları memnuniyeti de dile getirdi.

Ukrayna için gerçek reformların yapılması yolunu izlediklerini ifade eden Yatsenyuk, Ukrayna'nın Avrupa Birliği ile siyasi katılım anlaşması imzalaması gerektiğini ve Ukrayna'nın Batı dünyasının parcası olmak istediğini bildirdi. Rusya'nın da, Ukrayna'nın AB'nin parçası olarak yeni bir tür ilişkiye hazır ve Rusya'nın da iyi dostu ve ortağı olduğunu görmesi gerektiğini dile getiren Yatsenyuk, ülkelerinin bağımsızlığını ve istikrarını korumak için herşeyi yapacaklarını ve asla teslim olamayacaklarını vurguladı. - Washington DC

Kaynak: AA / Güncel

Arseniy Yatsenyuk Avrupa Birliği Barack Obama Ukrayna Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title