Haberler

Obama Suriye'ye Daha Fazla Asker Göndermeye Açık

WASHINGTON (AA) – Beyaz Saray, DAEŞ ile mücadele kapsamında Suriye'ye gidecek ilave askerlerden istenilen sonucun alınması durumunda ABD Başkanı Barack Obama'nın gelecekte de bu ülkeye asker göndermeyi göz önünde bulundurabileceğini bildirdi.

WASHINGTON (AA) – Beyaz Saray, DAEŞ ile mücadele kapsamında Suriye'ye gidecek ilave askerlerden istenilen sonucun alınması durumunda ABD Başkanı Barack Obama'nın gelecekte de bu ülkeye asker göndermeyi göz önünde bulundurabileceğini bildirdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın toplantısında ABD yönetiminin Suriye'ye ilave 250 asker gönderme kararına ilişkin soruları yanıtladı.

Aralarında özel kuvvetler birimlerinin de yer aldığı 250 Amerikalı askerin haricinde yakın dönemde daha fazla askerin örgütle mücadele çerçevesinde Suriye'ye gönderilmesi ihtimalinin söz konusu olup olmadığının yöneltilmesi üzerine Earnest, bunun şu an gidecek askerlerden alınacak verime bağlı olduğunu vurguladı.

Earnest, "Eğer ilave askerlerden beklenen olumlu sonuçlar elde edilirse, o zaman bu (yeni asker gönderilmesi), Başkan Obama'nın göz önünde bulunduracağı bir şey olur" ifadesini kullandı.

Böyle bir talebin Pentagon'dan geleceğini ve Obama'nın da bu talebi onaylayıp veya reddedebileceğini belirten Earnest, bir soru üzerine, DAEŞ ile savaş çerçevesinde ABD'nin asker göndereceği "coğrafi bir sınırlamanın" söz konusu olmadığına işaret etti.

Earnest, terör örgütünün varlık gösterdiği her ülkenin birbirinden bağımsız bir şekilde değerlendirildiğine işaret ederek, başka ülkelere askerlerinin gönderilmesine ilişkin şu anda bir çalışmanın bulunmadığı bilgisini verdi.

Başkan Obama, DAEŞ ile mücadele kapsamında ülkesinin özel kuvvetler birimlerini de içeren ilave 250 askerini Suriye'ye göndereceğini dün açıklamıştı. Earnest, bu askerlerin sahada operasyonlara öncülük etmeyeceğini, örgütle savaşan güçlere danışmanlık, yardım ve eğitim hizmeti sunacağını dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Barack Obama Josh Earnest Beyaz Saray Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title