Haberler

Obama, "Son Teknoloji" Lisesinde Öğrencilere Seslendi

ABD Başkanı Obama, öğrencilik yıllarında oturduğu New York'un Brooklyn semtindeki ''son teknoloji'' model lisede incelemede bulundu

ABD Başkanı Barack Obama, üniversite yıllarında oturduğu New York'un Brooklyn bölgesindeki, eğitim reformuna model olarak gösterilen okullardan biri olan Pathways Teknoloji Lisesi'nde (P-Tech) öğrencilere seslendi.

Obama, New York Eğitim Departmanı, City University of New York (CUNY) ve IBM'in, yaptıkları işbirliği sonucu iki yıl önce açılan 335 öğrencili P-Tech Lisesi'ni ziyaret etti.

Obama, ziyarette, Amerikalı gençlerin meslek edinmelerine yardımcı olan, 6 yıllık  "çığır açan" özel bir eğitim programına sahip P-Tech lisesini, eğitim reformu için model gösterdi.

Konuşmasında, yetenek eğitiminin küresel ekonomideki önemine değinen Obama, öğrencilere hitabında şunları söyledi;

"İyi bir mesleğin yolu olan özel yetenekler öğreniyorsunuz ve en önemlisi bir lise diploması alacaksınız ve bilgisayar sistemleri veya elektromekanik mühendisliği konusunda bir öğretim belgesi alacaksınız. Bunun manası size talep olmasıdır, şirketler sizi işe almak iseyecektir."

Ülke genelinde, Verizon, Microsoft, Con Edison ve Cisco gibi firmaların IBM'in yaptığının doğru bir fikir olduğunu görüp "biz de bunu yapabiliriz" dediğini belirten Obama, "Onlar eyaletlerde eğitimcilerle birlikte, sizin burada yaptığınızın aynısını yapmaya çalışıyorlar" dedi.

Konuşmasında Cumhuriyetçilere de yüklenen Obama, "Bize hükümetin kapanmasının maliyetini karşılayabiliriz demeyin. Bunun ekonomimize maliyeti milyarlarca dolardır. Fakat eğitim sistemimize yatırım yapmamayı da göze alamayız" dedi.

Obama'nın okul ziyaretinde yanında Demokrat Parti New York Senatörü Chuck Schumer ile birlikte, New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, New York Valisi Andrew Cuomo, Demokrat Parti New York Belediye Başkan adayı Bill de Blasio ve Öğretmenler Sendikası Başkanı Michael Mulgrew de yer aldı.

Brooklyn Obama'nın semti

New York'ta Türklerin en fazla yaşadığı semtlerden biri olan Brookyln'de oturduğunda bölgenin harika olduğunu belirten Obama, "Ancak şimdi daha harika" dedi.

Obama, 1980'lerin sonunda Columbia Üniversitesinde okuduğu yıllarda Brooklyn'in Park Slope bölgesinde oturmuştu.

"Son teknoloji" lise

Klonlama için 300 milyon dolarlık yatırım yapıldığı belirtilen Başkan Obama'nın ziyaret ettiği okul, Bloomberg yönetiminin eğitim reformlarının merkezinde gösterilen, 500'ün altında öğrencinin eğitim gördüğü, yaklaşık 150 yeni küçük liseden biri olarak yer alıyor. New York şehrinde, gelecek sonbahar döneminde, yeni P-Tech benzeri okulun açılması planlanırken, eyalet bazında da 15 yeni okulun daha açılması bekleniyor. - New York

Kaynak: AA / Güncel

Demokrat Parti Barack Obama Brooklyn New York Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title