Haberler

Obama, Seçim Kampanyası İçin Kendi Cebinden Harcıyan Clınton'ı Tiye Aldı

Demokrat Parti'nin Başkan Aday Adaylarından Siyahi Barack Obama, Seçim Kampanyası İçin Kendi Cebinden 5 Milyon Dolar Harcadığı Ortaya Çıkan Hillary Clinton'ı Tiye Aldı. Obama, Clinton'ın Parasının Bitmesini 'Dramatik' Olarak Niteledi.

Demokrat Parti'nin başkan aday adaylarından siyahi Barack Obama, seçim kampanyası için kendi cebinden 5 milyon dolar harcadığı ortaya çıkan Hillary Clinton'ı tiye aldı. Obama, Clinton'ın parasının bitmesini 'dramatik' olarak niteledi.

ABD'de Demokrat Parti'nin siyahi başkan aday adayı Obama, Clinton'ı zorlamaya devam ediyor. Obama'nın Iowa'da yapılan ilk önseçimi kazanmasından birkaç gün sonra, Clinton'ın gözyaşları ile görüntülenmesinin ardından kızışan mücadele sürüyor. 24 eyalette birden yapılan önseçimlerde de kesin bir sonuç alınamazken, Clinton'ın kendi özel hesabından 5 milyon dolar harcaması Obama'yı umutlandırdı. Obama'nın kampanyasını yürütenlerden taraftarlara gönderilen elektronik postada, "Süper Salı önseçimlerinin

ardından şaşırtıcı haberler aldık. Hillary ve Bill Clinton'ın kendi özel hesaplarından kampanyaya 5 milyon dolar aktardığı duyuruldu. Bu dramatik bir gelişme. Ayrıca bizim kampanyamızın hız kazandığını onaylıyor" denildi.

Açıklamada, Obama'nın en fazla delege ve eyaleti kazandığı da iddia edilerek, 25 dolar da olsa bağış yapılması ve hafta sonuna kadar 5 milyon dolar toplanması istendi. Seçim kampanyası kapsamında halihazırda 3 milyon dolar toplandığı ifade edilerek, "Clinton'ın kendi hesabından yaptığı 5 milyonluk harcamaya denk bir para elde etmeliyiz" ifadeleri kullanıldı.

(ESN-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title