Haberler

Obama'nın Ticaret Bakanı Rıchardson, Görevine Başlamadan Çekildi

ABD'nin 20 Ocakta Göreve Başlayacak Yeni Başkanı Barack Obama'nın Ticaret Bakanı Olarak Seçtiği New Meksiko Valisi Bill Richardson, Görevine Başlamadan Çekildi.

ABD'nin 20 ocakta göreve başlayacak yeni Başkanı Barack Obama'nın Ticaret Bakanı olarak seçtiği New Meksiko Valisi Bill Richardson, görevine başlamadan çekildi.

NBC'nin haberinde, Richardson'ın, valisi olduğu eyaletle iş yapan bir şirket hakkındaki bir soruşturma henüz karara bağlanmadığı için görevinden çekildiği belirtildi.

Richardson, NBC'nin internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, eyalet yönetiminin ve kendisinin tüm konularda kurallara uygun davrandığını ve bu soruşturmanın bu gerçeği ortaya çıkaracağını belirtti.

Ancak Richardson, süren soruşturmanın, atamasının onaylanma sürecini haksız şekilde geciktireceğine karar verdiğinden görevden çekildiğini ifade etti.

Obama'nın Richardson'ın kararını "derin üzüntüyle" kabul ettiği kaydedildi.

Barack Obama, eski Başkan Bill Clinton döneminde ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi ve Enerji Bakanı olarak görev yapan Hispanik kökenli Richardson'ı aralık başında ticaret bakanlığına atamıştı.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title