Haberler

Obama'dan Ramazan Bayramı Mesajında İstanbul Saldırısını Kınadı

Güncelleme:

ABD Başkanı Barack Obama, ABD ve dünyadaki tüm Müslümanların Ramazan Bayramı'nı kutladı. İstanbul, Bağdat, Medine ve Dakka'daki saldırıları kınadı.

ABD Başkanı Barack Obama Ramazan Bayramı nedeniyle tebrik mesajı yayınladı. ABD ve dünyadaki tüm Müslümanların Ramazan Bayramı'nı kutlayan Obama, İstanbul'daki saldırıyı kınadı.

"MÜSLÜMANLARA EN SICAK DİLEKLERİMİZİ SUNUYORUZ"

Obama, yayımladığı bayram mesajında, "Yeni hilalin görülmesiyle birlikte, ben ve eşim Michelle, Ramazan Bayramı'nı kutlayan ABD ve dünya genelindeki Müslümanlara en sıcak dileklerimizi sunuyoruz." ifadesini kullandı.

SALDIRILARI KINADI

Müslümanların, kendilerine ramazanın ruhani yenilenme ve yoksullara yardım etme zamanı olduğunu hatırlattığını belirten ABD Başkanı Obama, ABD'de Ramazan Bayramı'nın kutlanmasının, ülkenin farklı kültürlerini hatırlamak açısından önemli olduğunu söyledi.

Geçen ay içinde dünyanın farklı bölgelerinde şiddet olaylarına şahit olunduğuna dikkati çeken Barack Obama, ramazan ayı boyunca Orlando'da, İstanbul'da, Dakka'da, Bağdat'da ve Medine'de yüzlerce masum insanın hayatını kaybettiğini anımsattı.

Obama, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Burada, evimizde de Müslümanlara yönelik saldırıların arttığını görüyoruz. Kimse ibadethanelerinde kendilerini tehlike içinde hissetmemelidir. Bir çok Amerikalı ramazan boyunca içinde yaşadığı toplumdaki Müslümanlara yardım etmiş, hatta Müslüman komşularıyla birlikte oruç tutmuştur. Nefrete karşı Amerikalı değerlerimiz bizi bir araya getirecek ve birlik içinde olarak birbirimizi koruyacağız. Benim ailemden sizin ailenize, bayramınız mübarek olsun."

Kaynak: AA / Güncel

Ramazan Bayramı Barack Obama Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title