Haberler

Obama'dan Amerikalı Rehinelerle İlgili Politikanın Gözden Geçirilmesi Talimatı

ABD Başkanı Obama, ülkesinin Amerikan vatandaşları denizaşırı bölgelerde rehin alındığında uyguladığı politikaların kapsamlı gözden geçirilmesi talimatı verdi Beyaz Saray, ABD'nin rehinelere fidye ödememe politikasının değişmeyeceğini vurguladı.

ABD Başkanı Barack Obama'nın, ABD'nin vatandaşları denizaşırı bölgelerde rehin alındığında uyguladığı politikanın kapsamlı biçimde gözden geçirilmesi talimatı verdiği ancak fidye ödememe politikasında değişikliğe gitmeyi düşünmediği açıklandı.

Beyaz Saray, Obama'nın yazın verdiği talimatı bugün kamuoyuyla paylaştı. Talimatın açıklanması, son dönemde Suriye'de rehin alınan Amerikalıların IŞİD militanları tarafından kafaları kesilerek öldürüldüğü ve bazı rehinelerin ailelerinin ABD'nin onları kurtarmak için yeterli adım atmadığı eleştirileri yönelttiği bir zamana denk geliyor.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın brifinginde, Obama'nın geçen yaz, "bu yıl içerisine görülen rehin alma vakalarının olağanüstü doğasını" gözönüne alarak, rehinelerin kurtarılması çabalarının ilgili bakanlıklar ve kuruluşlarca gözden geçirilmesi talimatı verdiğini bildirdi.

Bu bakanlık ve kuruluşlar arasında Savunma ve Dışişleri Bakanlıkları, FBI ve istihbarat camiasının bulunduğunu belirten Earnest,  gözden geçirmenin ABD'nin uzun süredir benimsediği fidye ödememe politikasını ise içermeyeceğinin altını çizdi.

Earnest, Obama'nın gözden geçirmenin ne zaman tamamlanacağını beklediğine dair takvim vermedi.

IŞİD önceki gün, elinde rehin tuttuğu Amerikalı yardım görevlisi Peter Kassig'in kafası kesilerek öldürüldüğü bir video yayınlamıştı. Örgüt daha önce Amerikalı gazeteciler James Foley ve Steven Sotloff'u da aynı şekilde öldürmüştü.

Amerikan basınında yer alan haberlere göre, ABD Savunma Bakanlığı Müsteşarı Christine Wormuth geçen hafta, Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi'nin Cumhuriyetçi üyesi Duncan Hunter'ın 20 Ağustos'ta Obama'ya gönderdiği mektup üzerine Hunter'a cevap mektubu kaleme alarak, gözden geçirmenin rehin alınanların aileleriyle temaslar, istihbarat toplama ve rehinelerin bulunup kurtarılmasına yönelik diplomatik çabaların incelenmesi üzerine odaklanacağını belirtti. - Washington DC

Kaynak: AA / Güncel

Barack Obama Josh Earnest Beyaz Saray Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title