Haberler

Obama, Clınton'un Önde Gittiğini Kabul Etti

ABD'de Başkan Adaylarının Belirlenmesinde Önemli Rol Oynayan Süper Salı Önseçimlerinin Ardından Bir Açıklama Yapan Demokratlar'ın Siyahi Adayı Barack Obama, En Büyük Rakibi Hillary Clinton'un Şimdiye Kadarki Sonuçlara Göre Önde Gittiğini Söyledi.

ABD'de başkan adaylarının belirlenmesinde önemli rol oynayan Süper Salı önseçimlerinin ardından bir açıklama yapan Demokratlar'ın siyahi adayı Barack Obama, en büyük rakibi Hillary Clinton'un şimdiye kadarki sonuçlara göre önde gittiğini söyledi.

ABD'de 22 eyalette yapılan önseçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Chicago'da bir konuşma yapan Obama, rakibi Clinton'un 'güçlü isim algısı, süper yönetilmiş kampanyası' dolayısıyla yenilmesi çok güç bir rakip olduğunu söyledi. Obama, "Tüm bunlar, her bir eyaletteki yarışta Hillary'nin önde gitmesini sağladı" dedi. Obama, 22 eyalette düzenlenen önseçimlerde 13 eyaleti önde, bir eyalette de başa baş bitirmesine rağmen, en çok delegenin çıkarılacağı California, New York gibi büyük eyaletlerde

Hillary'nin gerisinde kaldı. Seçim kampanyaları yönünden haksızlığa uğradığını ileri süren Obama, "Hillary'nin kampanyası, günden güne kazanmasını sağladı" diye konuştu. Clinton ile yarışı gereğinden fazla uzatmasının Demokratlar'ın bölünmesine ve kendisinin 4 Kasım'daki seçimlerde Cumhuriyetçi adaya karşı kazanma olasılığını azaltacağı iddialarını reddeden Obama, "4 Kasım'daki seçimlerde Senatör Clinton'un seçmenlerinin bana, benim seçmenlerimin de Clinton'a karşı olması bir problem olacaktır. Ama böyle

bir şey olacağını sanmıyorum" dedi.

Süper Salı olarak adlandırılan bugünkü önseçimlerden Cumhuriyetçiler'in ılımlı adayı John McCain zaferle ayrılırken, Demokrat adaylar Clinton ve Obama arasındaki sıkı yarışın galibi ise henüz kesinleşmedi.

(DPA-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title