Haberler

Obama: Askerlerin Çekilmesinde Plana Bağlı Kalacağız

ABD Başkanı Barack Obama, Irak'taki tüm Amerikan askerlerinin 2011 yılına kadar çekilmesine ilişkin planlarına bağlı kalacaklarını söyledi.

Irak'a sürpriz ziyarette bulunan Obama, Başbakan Nuri El Maliki ile görüştükten sonra yaptığı açıklamada, Irak'ın güvenliği konusunda muazzam bir gelişme olduğunu belirtti, Amerikan askerlerinin tamamının 2011 yılına kadar kesinlikle geri çekileceğini vurguladı.

Irak'ı ilk kez ziyaret eden Obama, El Maliki'ye, "Irak topraklarında veya doğal kaynaklarında kesinlikle gözleri olmadığına dair" güvence verdiğini belirtti.

Gazetecilere açıklamasında Irak'taki mevcut duruma da değinen Obama, birçok reformun hayata geçirildiğini, ancak daha fazla çalışmaya gereksinim olduğunu ifade etti.

Başbakan Nuri El Maliki de açıklamasında, yabancı firmaları Irak'ta yatırım yapmaya davet etti, güvenlik konusunda atılan adımların ülkeyi daha istikrarlı bir hale getirdiğini belirtti.

El Maliki, "Irak artık daha çok güven, huzur ve istikrara dayalı bir ülke ve yabancı yatırımcıları bekliyor" diye konuştu.

Obama'nın Washington'a hareket etmeden önce Devlet Başkanı Celal Talabani ile bir araya gelmesi bekleniyor.

-OBAMA, IRAK'TA BUSH'DAN DAHA SICAK KARŞILANDI-

Siyaset uzmanları, ABD Başkanı Barack Obama'nın Irak'ta, kendisinden bir önceki başkan George Bush'dan daha sıcak karşılandığı fikrinde birleştiler.

Savaşa başından bu yana karşı olan Obama'ya, en azından Bush'a olduğu gibi ayakkabı fırlatılmadığını söyleyen Hazim El Nuami adlı analist, "Bu sefer ayakkabılar havada uçuşmadı" diye konuştu.

Obama'nın ziyareti hakkında fikri sorulan birçok Bağdat sakini de, yeni ABD başkanının sözünde duracağı düşüncesinde olduğunu söyledi.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title