Haberler

Oba-der'den Plaket

Oğuz Bayındır Akkoyunlu Dayanışma Derneği(OBA-DER) tarafından desteklerinden dolayı Malatya Yeni Hamle Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Çorlu’ya teşekkür Belgesi ve plaket verildi.

Oğuz Bayındır Akkoyunlu Dayanışma Derneği(OBA-DER) tarafından desteklerinden dolayı Malatya Yeni Hamle Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Çorlu'ya teşekkür Belgesi ve plaket verildi.

Geçtiğimiz hafta Dünya Yörük Türkmen Birliği Yüksek İstişare Meclisi'ne katılmak üzere Malatya'ya gelen Türkmen Boylarına sağladığı imkanlar ve gösterdiği misafirperverlikten dolayı Oğuz Bayındır Akkoyunlu Dayanışma Derneği(OBA-DER) tarafından Yeni Hamle Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Çorlu'ya teşekkür Belgesi ve plaket verildi. Malatya'ya gelen Türkmen Boylarını en iyi şekilde ağırlamaya çalıştıklarını söyleyen Abdullah Çorlu "Kendileri bizim bu ilgi ve alakamızdan memnun olmuşlar ve bana bir plaket hazırlamışlardı. Bende özel bir sebepten dolayı o zaman ki plaket törenine katılamamıştım. Onlarda sağ olsunlar plaketi derneğimizin başkanı Bülent Oral Beye vermişler ve bana verilmesi için ricada bulunmuşlar. Bu plaketi bana layık gören Türkmen beylerine çok teşekkür ederim" diye konuştu. OBA-DER Oğuz Bayındır Akkoyunlu Dayanışma Derneği Başkanı Bülent Oral ve OBA-DER Genel Sekreteri Veysel Şahin katkılarından dolayı Abdullah Çorlu'ya teşekkür Belgesi ve plaket verdi. Plaket takdimi sırasında konuşan OBA-DER Genel Sekreteri Veysel Şahin ise Abdullah Çorlu'nun Türkmenlerin zor zamanında yanında olduğunu ifade ederek, "Abdullah Çorlu Bey 2006, 2007 ve 2008 yıllarında da Kerkük Cephesine de ilaç ve öğrencilere kitap göndermişti. Kendisi çok büyük bağışlarda ve hizmetlerde bulunmuştur. Biz o dönemde kendisine borçlu kalmıştık, bu 12 yıllık borcumuzu da, yetmez ama bu teşekkür belgesi ile ödemek istedik. Kendisine çok teşekkür ederiz, bağışlarının da devamını diliyoruz" ifadelerini kullandı. Plaket takdiminin ardından OBA-DER Oğuz Bayındır Akkoyunlu Dayanışma Derneği Başkanı Bülent Oral dernek faaliyetleri ile derneğin misyonu ve vizyonu hakkında bilgiler verdi. Oral "OBA-DER olarak bu vatanı toprak bilen, dini İslam'a hizmet eden, vatanına milletine hizmet eden, mazlum, yaşlı, çocuk kim olursa olsun onlara yardım etmeyi ve onların yanında olmayı amaçlıyoruz. Bunun için gönüldaşlarımız ile bir araya gelerek bu zor günlerinde devletimizin yanında olmak istedik ve OBA-DER'i kurduk. OBA-DER olarak bu konuda birçok faaliyette bulunduk. En son yaptığımız önemli faaliyet Geçtiğimiz hafta Dünya Yörük Türkmen Birliği Yüksek İstişare Meclisi'ne katılmak üzere Malatya'ya gelen Türkmen Boylarını ağırlamak ve toplantıyı düzenlemek oldu. Ardından Yazıhan Türkmen derneğinin açılışına katıldık oradan da sağ olsunlar Malatyalıların da desteğiyle bir tır dolusu yardımı Suriye'deki kardeşlerimize gönderdik bu tür çalışmalara devam edeceğiz" şeklinde konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Veysel Şahin Malatya Çorlu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title