Haberler

"O Valiyi Derhal Görevden Al"

Güncelleme:

CHP Kırklareli Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Kesimoğlu İçişleri Bakanı Şahin'e Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu görevden alma çağrısında bulundu.

CHP Kırklareli Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Kesimoğlu İçişleri Bakanı Şahin'e Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu görevden alma çağrısında bulundu CHP Kırklareli Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Mehmet Kesimoğlu İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu görevden alma çağrısında bulundu.

CHP'li Kesimoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 25 şehit acısının yaşandığı Afyonkarahisar'da Vali Balkanlıoğlu'nun Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'e verdiği hediyeyi ve ona ilişkin resimlerin Valilik sitesinde yer almasını eleştirdi. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'nin Vali Balkanlıoğlu'nu derhal görevden alması gerektiğini ifade eden CHP'li Kesimoğlu açıklamasında şunları söyledi:

"25 şehidimizin ardından, içimiz kan ağlarken mütebessim yüz ifadesiyle hediyeler veren ve verdiği hediyeler için "Hayat devam ediyor" açıklamasını yapan vali bir dakika daha o koltukta oturmamalıdır. Valiliğin sitesine konan "Afyon hatırası" fotoğraflardan anlaşılmaktadır ki şehitlerimizin ardından gerçekleşen görüşmede bir Afyon sucuğu bir de kaymaklı ekmek kadayıfı eksik kalmıştır. Türkiye, şehitler üzerinden turizm ve tanıtım atağı yapma gafletinde bulunan bir vali ile ilk kez karşılaşmaktadır. Vali bey şunu bilmelidir ki, patlayan bombalar hediye verdiği halı ve kilimlerin değil, olsa olsa ancak mezar taşı olacak mermerlerin satışını arttırır.

Terör ve şehitlerimiz karşısında her fırsatta duyarlılığını ifade eden İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin o valiyi derhal görevden almalıdır." - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Mehmet Kesimoğlu İdris Naim Şahin Fatma Şahin Kırklareli Politika Güncel Haberler

title