Haberler

O Profesör Rektör Oldu

Prizren Üniversitesi Rektörlüğüne Atatürk'ü Savaş Suçlusu İlan Eden Profesör Atandı

Kosova'da 2'nci kamu üniversitesi olarak bu yıl ilk kez kurulan Prizren Üniversitesi rektörlüğüne, Mustafa Kemal Atatürk'ü savaş suçlusu olarak ilan eden Alman asıllı Prof. Dr. Ronal Mönch atandı. Kosovalı Türklerin çoğunlukta yaşadığı Prizren'de kurulan Kosova'nın ikinci kamu üniversitesi olan Prizren Üniversitesi rektörlüğüne getirilen Mönch, Kosova Başbakanı Haşim Thaçi'nin Prizren Üniversitesinde Türkçe bölümlerin de açılacağı açıklamasına rağmen Mönch yaptığı açıklamada, yeni kurulan üniversitede Türkçe bölüm açmamalarının gerekçesini kadro yetersizliğine bağladı.

Seçim kampanyası sırasında Kosovalı Türklerden oy almak için Prizren Üniversitesinde, Boşnakça ve Türk dilinde de bölümlerin açılacağını vaat eden Kosova Başbakanı Haşim Thaçi'nin vaatleri boşa çıkmış oldu. Kosova Eğitim Bakanı Enver Hocay tarafından Prizren Üniversitesi Rektörü olarak Kosova'ya getirtilen Prof. Dr. Ronld Mönch, Prizren Belediyesi Başkanı Ramadan Muya'yla gerçekleştirdiği görüşme ardından yaptığı açıklamada, Türkçe bölümün açılmama nedenini kadro yetersizliği nedeniyle açılamadığını ifade etti.

Brüksel'de, Avrupa Parlamentosu binasında düzenlenen 'Dersim Soykırımı' konferansında yaptığı konuşmasıyla tanınan Mönch, Dersim'de (Tunceli) yaşananların insanlık suçu olduğunu söylemiş ve 'Atatürk ve dönemin Bakanlar Kurulu üyeleri ile üst düzey askeri yetkilileri yaşasalardı, savaş suçlusu olarak yargılanmaları gerekirdi,' demişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title