Haberler

O operasyonlara imza atan çoğu tutuklu eski polisler hakim karşısında

2011-2012 yılında "Ünlüler Çetesi" ve "Adliye Çetesi" operasyonuna imza atan ve usulsüz dinleme yaptıkları iddia edilen çoğu tutuklu 15 eski polis, İzmir 33. Asliye Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı.

2011-2012 yılında "Ünlüler Çetesi" ve "Adliye Çetesi" operasyonuna imza atan ve usulsüz dinleme yaptıkları iddia edilen çoğu tutuklu 15 eski polis, İzmir 33. Asliye Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı.

FETÖ'den yargılanan veya tutuklanan polislerin 2011 yılında imza attığı "Ünlüler Çetesi" operasyonunda, çıkar amaçlı suç örgütü kurma iddialarıyla aralarında dizi oyuncusu Erkan Petekkaya, ünlü şarkıcı Haluk Levent, tanınmış iş adamı Muzaffer Köse'nin de aralarında bulunduğu 41 kişi gözaltına alınmıştı. Yapılan yargılama sonucunda 16 kişi tutuklanırken, tutuklanan kişilerin daha sonra tamamı tahliye olmuştu.

Öte yandan aynı polisler, aynı dinleme yöntemleriyle 2012 yılında "Adliye Çetesi" operasyonunu da yaptı. Bu operasyonda da, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'ne yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan eski HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur'un karşısına rakip olarak çıkan mevcut İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Yahya Kemal Akbaş, o dönemde hastane yöneticiliği yapan ve şu anda Toplumsal Adalet ve Yardımlaşma Derneği (TAYDER) Başkanı olan Muhammed Gömük, CHP milletvekili Ali Haydar Hakverdi gibi toplam 13 isim hakkında dava açılmıştı. Yargılama sonucunda da bu isimlerin tamamı tahliye olarak beraat etti.

Her iki operasyonu gerçekleştiren polislerin yapılan araştırılma sonucunda usulsüz dinlemelere imza attığı, birçok ihlaller yaptığı belirlenirken, bu polislerin çoğu FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklandı. Dosyayı raftan inerken, eski polisler hakkında soruşturma başlatıldı ve bunun üzerine dava açıldı.

Usulsüz dinleme yaptıkları iddia edilen toplamda 15 eski polis, İzmir 33. Asliye Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı. Davanın ikinci celsesine bazı sanıklar ve müşteki avukatı katıldı. Duruşma, eksiklerin tamamlanması üzere 18 Aralık 2019 tarihine ertelendi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

İzmir 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title