Haberler

O Çiziyor, Babası Maketini Yapıyor

İşitme engelli oğlunun hayallerini gerçekleştirmek isteyen baba, oğlunun çizdiği resimlerin maketlerini yapıyor.

İşitme engelli oğlunun hayallerini gerçekleştirmek isteyen baba, oğlunun çizdiği resimlerin maketlerini yapıyor. İşitme engelli oğlunun 7 yaşındayken çizdiği resmi makete dönüştürdükten sonra yine oğlunun çizdiği arabanın da maketini yapan Ali Akın, hem oğlunu mutlu etti hem de kendisi için yeni bir hobi alanı oluşturdu. Giresun'da bir kamu kurumunda çalışan Ali Akın (55), oğlu Ayhan Akın'ın (22) çizdiği gemi, araba, ev, masa, sandalye resimlerinin maketlerini yapıyor. Oğlunun çizdiklerini makete dönüştürmek kadar kendisini hiçbir şeyin mutlu etmediğini anlatan Ali Akın "Oğlumun 4 yaşlarındayken işitme engelli olduğunu fark ettik. Çok yaramaz ve huzursuz bir çocuktu. Ancak eline kalem kağıt aldığında sakinleşiyordu. Zaman içerisinde 6-7 yaşlarındayken oyuncaklar çizmeye başladı. Ben de oğlumu mutlu etmek için çizilen bu oyuncakların maketini yapmaya başladım. Zaman içerisinde bu maketler geliştikçe gelişti. Şimdi ben de bu maketleri yapabilmek için neredeyse bir atölye kurmak zorunda kaldım. Bugünlerde gemi, araba, ev, masa, sandalye gibi çeşitli eşyalar ve maketler üretmeye devam ediyoruz . Oğlum çizdi ben de onun hayalini makete dönüştürdüm, sonra bu işi devamlı hale getirdim. Yaptıklarımızı görüp beğenenler istiyorlar oğlumda isteyenlere verip harçlığını çıkartıyor" dedi.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN RESMİNİ ÇİZDİ Oğlunun sadece maket çizmediğini de anlatan Ali Akın "Oğlum çok güzel resim de yapar. Devlet büyüklerimizin resimlerini de karakalem çizimlerini yapar. Cumhurbaşkanımızı çok sevdiği için onun resmini çizdi. Yine eski bakanımız Nurettin Canikli'nin, Giresun Milletvekili Sabri Öztürk'ün resimlerini çizdi ama onların bu çizimlerinden haberleri bile yok" diye konuştu.

KABUL EDİLMEDİĞİ OKULA KARŞI YARIŞIP ÖDÜLLER ALDI Oğlunun bir çok resim yarışmalarında dereceleri olduğunu da anlatan Ali Akın "Oğlumun resim yeteneği nedeniyle Güzel Sanatlar Lisesi'ne gitmesini istedik. Engelli olduğu için kabul etmediler. Bu nedenle bizde Endüstri Meslek Lisesi'ne verdik. Burada öğretmeninin çizimini fark etmesi sonucu yarışmalara gönderdi. Özellikle de oğlum kabul edilmediği için Güzel Sanatlar Lisesi hangi yarışmaya katılacaksa o yarışmalara katılmaya başladı ve hepsinde birinci oldu. 4-5 tanesi Türkiye geneli olmak üzere 20'ye yakın resim ödülü bulunmaktadır" şeklinde konuştu. Babasının maket yapımında esin kaynağı olan İşitme engelli Ayhan Akın ise işaret dili ile çizim ve maket yapılırken çok mutlu olduğunu ve bu işte çizimde olduğu kadar maket yapımında da usta olmak istediğini anlattı.

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title