Haberler

O Afgan Çocuk, 23 Nisan ile Sevindi

Erzurum'da donmak üzereyken bulunarak tedavi edilen 9 yaşındaki Afgan çocuk Samir Khurami, 23 Nisan Ulusal ve Egemenlik Bayramı kapsamında Erzurum İl Göç İdaresi tarafından kendisine alınan çeşitli hediyeler ve oyun parkı gezisiyle sevindi.

Erzurum'da donmak üzereyken bulunarak tedavi edilen 9 yaşındaki Afgan çocuk Samir Khurami, 23 Nisan Ulusal ve Egemenlik Bayramı kapsamında Erzurum İl Göç İdaresi tarafından kendisine alınan çeşitli hediyeler ve oyun parkı gezisiyle sevindi.

Aralarında akrabalarının da yer aldığı bir grupla yasa dışı olarak Türkiye'ye girdikten sonra Erzurum'da donmak üzereyken bulunan ve tedavi ettirilerek koruma altına alınan Afgan çocuk Samir, 23 Nisan'da unutulmadı.

İl Göç İdaresinice isteği doğrultusunda çocuk oyun parkına götürülen ve çeşitli hediyelerle sevindirilen Samir, aylardır anne ve babasından ayrı kalmanın hüznünü bir parça olsun unuttu.

Görevliler ve tercüman eşliğinde oyun parkı gezisi ve kıyafet alışverişinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne götürülen Khurami, burada 23 Nisan geleneği olarak, il müdürü Haşim Özcan'ın makam koltuğuna oturdu.

Makamını Samir'e devreden Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 23 Nisan dolayısıyla misafir olarak ağırladıkları Khurami'yi sevindirmek istediklerini ifade etti.

Bunun için kendisine 23 Nisan'ı anlatarak, ne istediğini sorduklarını ifade eden Özcan, "Khurami, oyun parkında gitmek istiyormuş. Bir alışveriş merkezine götürerek oyun parkında güzel vakit geçirdi, ayrıca 23 Nisan Bayramı nedeniyle istediği kıyafeti aldık. Khurami, yakın zamanda ailesinin yanına gidecek. Biz istedik ki güzel hatıralarla buradan gitsin hem de 23 Nisan'da eğlensin, Erzurum'u unutmasın." dedi.

Danimarka'ya gitmek üzere iki kuzeniyle ocak ayında Afganistan'dan yola çıktığı öğrenilen Khurami, 1 Şubat'ta Erzurum'da donma tehlikesi geçirince, kendilerini yasa dışı yollardan yurt dışına çıkaracak kişilerin isteğiyle hastaneye bırakılmış, burada tedavisi tamamlanan Khurami, koruma altına alınmıştı. Çocuğun ailesinin Danimarka'da olduğunu söylemesi üzerine yapılan araştırmada, anne ve babasına Danimarka'daki bir mülteci kampında ulaşılmış ve çocuğun bu ülkeye gönderilmesi için çalışma başlatılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Danimarka 23 Nisan Türkiye Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title