Haberler

Nyt: Erdoğan Ülkede Tartışmasız Güç

NYT, Başbakan Erdoğan'ın "Türkiye'nin karmaşık siyasetinin üzerinde bir yerde olduğu" yorumunu yaptı.

ABD'nin saygın gazetelerinden New York Times

(NYT), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Türkiye'nin karmaşık siyasetinin üzerinde bir yerde olduğunu" belirterek "ülkede tartışmasız güç olduğu" yorumunu yaptı.

Gazetenin Anthony Şadid imzalı, Bursa mahreçli yorum yazısında, 12 Haziran seçimleri yaklaşırken tek sorunun Başbakan Erdoğan'ın partisinin ne kadar çoğunluk sağlayarak kazanacağı olduğu, Erdoğan'ın, partisinin ötesinde "ülkede tartışmasız güç" olduğu ifade edildi. Yazıda Erdoğan'ın "partisinden çok daha büyük olduğu" ifade edilerek yeni yapılan bir anketin AK Partinin oylarının yarısını Başbakan Erdoğan'ın kendisi sayesinde kazandığını gösterdiği de belirtildi.

Gazete Erdoğan'ı eleştirenlerin bile 79 milyon nüfusa sahip Türkiye'nin bugün, Erdoğan'ın devraldığı ülkeden son derece farklı bir ülke olduğunu kabul ettiklerini, "Türkiye'nin uzun zaman ABD'nin egemen olduğu bir bölgede kararlı güç olarak yükseldiğini, işsizlik olsa da Türkiye'nin ekonomik açıdan süratle geliştiğini, dış politikada Osmanlı imparatorluğunun mirasçısı gibi davrandığını, İsrail pahasına İran ve Arap ülkeleriyle ilişki kurduğunu" kaydetti.

Erdoğan'ın iyi bir hatip olduğu, seçim mesajlarında iktidarın yaptığı icraatları popülist, milliyetçi ve ahlaki bir söylemle sentezlediği yorumu da yapılan yazıda, Erdoğan'ın en büyük başarısının ise ekonomik olduğu, Türkiye'nin 2002'de 36 milyar dolarlık ihracatının bugün 3 kattan fazla büyüyerek 114 milyar dolara ulaştığı, Türkiye'nin en fazla ticaret yaptığı pazar Avrupa olsa da Türk işadamlarının Osmanlı ticaret güzergahlarına açıldıkları vurgulandı.

Türkiye'nin son dönemde doğu'ya kaydığı yönünde bir tartışma da olduğu anımsatılan haberde, Türkiye'nin AB hedefini sürdürdüğü ve AB'ye katılmak için kendisini daha liberal bir ülke yapan reformları uyguladığı da vurgulandı.

Ortadoğu'da Amerikanın gücünün azalmasını hisseden Türk yetkililerin bölgede giderek daha iddialı davrandıkları, tüm taraflarla iletişim kanallarını açık tuttukları da kaydedilen yazıda, bununla birlikte "Türkiye'nin komşularla sıfır sorun politikasının başarılarının az olduğu, Ermenistan'la sorunlarının devam ettiği, Kıbrıs sorununu çözemediği, bir zamanlar İsrail ile Suriye arasında arabuluculuk yaparken Mavi Marmara olayının ardından İsrail ile ilişkisinin çöktüğü" de iddia edildi. Haberde Türkiye'nin Libya'daki savaş nedeniyle en az 15 milyar dolar kaybettiği, bölgenin ekonomisini bütünleştirme yönünde destek noktası olarak gördüğü Suriye'de isyan çıktığı ve Mısır'ın, Erdoğan'ın halen en popüler isimlerden biri olduğu Ortadoğu'da Türkiye'ye rakip olabileceği görüşleri de yeraldı. - NEW YORK

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title