Haberler

    Nvidia Fermi: Yeni Teknik Detaylar Belli Oldu

    Nvidia'nın Yılan Hikayesine Dönen Yeni Nesil Geforce'ları Hakkında Taze Bilgiler: Hepsi Burada...

    Nvidia en sonunda Geforce-Fermi'lerle ilgili ilk gerçekleri açıkladı. Açıklanan teknik detaylar sürpriz etkisi yaratmadı; firma kartın performansı hakkında hala sessizliğini korumaya devam ediyor.

    Nvidia'nın daha önceleri açıkladığı gibi yeni Geforce kartlar GF100 kod adını taşıyacak. Toplamda 512 shader işlemcisi (diğer adıyla CUDA çekirdekleri), 16 geometri birimi, 64 kaplama birimi, 48 ROPs (Raster Operation Units) ve 384 bit bellek bant genişliği sunacak. GDDR5 RAM kullanacak olan kartların GPU'su 40-nm tekniğine göre üretilecek. Mimari, DirectX 11 ve Hardware-Tesselation üzerine geliştirildi ve güçlü yanlarını bu iki teknikte gösterebilir.

    Nvidia performans ve maksimum güç tüketimi konusunda hiçbir açıklama yapmadı. iddialara göre üst seviye Fermi (muhtemelen ismi Geforce GTX 380 olacak) şu anki en hızlı tek GPU çözümü Radeon HD 5870'den aşağı kalmayacak ve her açıdan önde olacak. Bunun dışında Nvidia kartı Mart 2010'da çıkarmaya düşünüyor; fakat resmi olarak kesin bir tarihe bağlı kalmak istemiyor.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title