Haberler
BBC

Venezuelalılar Devlet Başkanlarını Ağırlayan Nusret Gökçe'nin Miami'deki Restoranın Önünde Eylem Yaptı

Güncelleme:

Venezuelalılar, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu ağırlayan Nusret Gökçe'nin ABD'nin Miami kentindeki şubesi önünde protesto düzenledi.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun, İstanbul'da Nusr-Et adlı lüks bir lokantada yemek yemesine tepki gösteren Venezuelalılar, restoranın ABD'nin Miami kentindeki şubesi önünde protesto düzenledi.

POLİS RESTORAN ÖNÜNDE ÖNLEM ALDI

Yaklaşık 100 kişi restoranın önünde eylem yaptı ve Venezuela milli marşı söyledi. Polisin eylemcilerle restoran arasında önlem aldığı da görüldü. AFP haber ajansına konuşan 65 yaşındaki Lucy Arroe isimli bir protesocu kadın, "Biz açlıktan ölürken, insanlar çöplükten beslenirken, onun (Maduro) lüks içinde koca et dilimlerini yemesi doğru değil." dedi.

"İNSANLAR AÇLIKTAN ÖLÜRKEN DİKDATÖRE DESTEK VERİYOR"

Miami'deki eylemde, Dünya çapında 14 şubesi bulunan restorana da tepki vardı. Protestoculardan birinin elindeki kartonda, "Bu restoran, insanlar ilaçsızlıktan ve açlıktan ölürken, Venezuela diktatörü ve uyuşturucu satıcısına destek veriyor." yazısı yer aldı. Olay, Maduro'nun, İstanbul'daki restoranda et yerken çekilen görüntülerinin Nusret Gökçe tarafından sosyal medyada paylaşılması sonrası patlak verdi. Videolardan birinde Gökçe, Maduro ve eşine yemek servisi yaparken görülüyordu. İkinci videoda da Maduro, üzerinde adının yazılı olduğu bir kutudan aldığı puroyu içiyordu.

"TÜM VENEZUELALILARA SAYGISIZLIK"

70 yaşındaki Yadira Weir, isimli protestocu ise, Nicolas Maduro'nun ziyafetini "tüm Venezuelalılara saygısızlık" olarak yorumladı.

AFP haber ajansındaki haberde, Gökçe'nin restoranlarında bir ana yemeğin, 70 ila 250 dolar arasında değişen fiyatlara satıldığı da belirtildi. Restoranın New York'taki şubesi önünde de eylem düzenlendiği bildirildi. Salt Bae rumuzuyla sosyal medyada paylaştığı videolarla dünya çapında üne kavuşan kasap ve şef Nusret Gökçe'nin sahibi olduğu Nusr-Et, İstanbul'un en lüks et lokantaları arasında yer alıyor. Gökçe, Maduro'ya servis yaptığı videoların tepki toplaması sonrası paylaşımlarını sosyal medyadan sildi.

"ARKADAŞIM NUSRET'E SEVGİLERİMİ YOLLUYORUM"

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, Salı günü Caracas'ta gazetecilere yaptığı açıklamada, Gökçe'yi savunarak, "Arkadaşım Nusret'e sevgilerimi yolluyorum. Yoldaşım, yakında yeniden İstanbul'a döneceğim ve yeniden buluşacağız. Hediyeler için teşekkürler." dedi.

NÜFUSUN YÜZDE 87'Sİ YOKSULLUK SIRININ ALTINDA YAŞIYOR

Maduro, Çin'e yaptığı bir ziyaret sonrası dönüş yolunda İstanbul'a uğramış ve restoranda iki saat geçirmişti. Venezuela ekonomisi bir süredir ciddi bir krizin içinde bulunuyor. Kriz nedeniyle 2 milyon kişi ülkeden göçmek zorunda kalırken, özellikle gıda bulmakta zorluk çekiliyor. Şubat ayında yayımlanan bir araştırmaya göre, Venezuellalılar'ın üçte ikisi, geçen yıl içerisinde ortalama 11 kilo verdi. Ülke nüfusunun yüzde 87'si yoksulluk sınırının altında yaşıyor.

BBC

Venezuela İstanbul Gökçe Miami Magazin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (86)

HOPALI:

nusret, i seversiniz sevmezsiniz ama bulaşıkçılıktan başlayıpda dünyaca ünlü bir marka oldu hem ülkemizi tanıtıyor hemde milyarlarca dolar ülkemize döviz kazandırıyor

13
6
yanıtYanıtla
lml:

yok deve. . .

yanıt1
yanıt5
hopalı sen mevzuyu anlamadın:

şimdi bir daha oku diyeceğim, neyse neyse

yanıt4
yanıt5
www wwww:

milyarlarca dolar mı ?hayırdır F 35 mi satıyor bu herif

yanıt3
yanıt5
bekir bozdağ:

Fetullah Gülen bu ülkenin yetiştirdiği değerli bir kıymettir. Seversiniz, sevmezsiniz ama değerli bir insandır, bilge bir insandır. Bu ülkenin milli ve manevi değerlerine bağlı nesillerin yetişmesi için hizmet yapıyor. Her şeyi de açık, devletin denetimi, gözetimi altında açık, her şeyi gözünün önünde

yanıt1
yanıt4
ÜMR.HKN:

Köprüden kaçak geçene 10 katı ceza, sınırımızdan kaçak geçene maaş ödeyen bir ülke'' de yaşıyoruz.

18
1
yanıtYanıtla
34 plaka:

Tok açın halinden anlamaz tabii bak kriz yokmuş manipülasyon varmış peki markette niye her maddenin fiyatı artıyor elekrik su doğal gaz niye astronomik zamlı birileri hayal yaşıyor halkta böyle sanıyor

17
1
yanıtYanıtla
dw:

bir ülkenin devlet başkanı nusret te yemek yemeyecek de ben mi yiyeceğim.

12
4
yanıtYanıtla
birisi:

ulan madem nüfüsun ? aç neden oy vermişler kardeşim

5
9
yanıtYanıtla
33...MERSİN:

Venezuela''lılara helal olsun vallahi . . . Adam et yedi diye yapmadıklarını bırakmadılar !! Biz resmen koyunuz ya ! meee , meee , hemde merinos koyunu . . . Bizdekiler ''Hamuduyla '' götürüyor , biz meee meee. . . Yiyin , aksırıncaya, tıksırıncaya kadar yiyin. . .

11
3
yanıtYanıtla
Tüm 86 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title