Haberler

Nürnberg Turizm Fuarında Türk Stantlarına Büyük İlgi

Almanya'nın Nürnberg Şehrinde Açılan Turizm, Boş Zaman ve Bahçecilik Fuarı'nda Türk Standları Büyük İlgi Gördü.

Almanya'nın Nürnberg şehrinde açılan Turizm, Boş Zaman ve Bahçecilik Fuarı'nda Türk standları büyük ilgi gördü.

Türk turizm firmaları, Almanya'nın Bavyera eyaleti İçişleri Bakanı ve Eyalet Başbakan Yardımcısı Dr. Günther Beckstein'ın açılışını yaptığı 39. Uluslararası Nürnberg Turizm, Boş Zaman ve Bahçecilik Fuarı'nda boy gösteriyor. Bu yıl ana teması 'Tayland' olan fuarın açılış konuşmasında Bakan Beckstein Türkiye'den övgü ile bahsetmesi Tayland yerine Türkiye'nin ön plana çıkmasını sağladı. Türkiye standını gezip davul çaldıktan sonra folklor ekibi ile halay çeken Bakan Beckstein, kendisine ikram edilen lokumu yedikten sonrada Türkiye'yi övdü.

Bir çok Türk arkadaşının olduğunu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker'in büyük bir ekiple fuar açılışına katılmalarının gurur verici olduğunu ifade eden Bavyera İçişleri Bakanı Dr. Günther Beckstein, kardeş şehirler olan Antalya-Nürnberg ve Kemer-Schwabach Türk standını organize eden Dr. İsmail Baloğlu için "Onu kendi ailemden biri olarak değerlendiriyorum" ifadelerini kullandı.

Tayland'ın Almanya Büyükelçisi'nin de açılışta güzel bir konuşma yaparak gönülleri okşadığını, fakat Türklerle uzun yıllardan beri gelen dostluklardan dolayı Antalya ve Kemer'in kalbindeki yerin çok farklı olduğunu ifade eden Bakan Beckstein, "Bizler artık Türkleri üretim bantlarında çalışan misafir işçi olarak görmüyoruz. Elbette işçilere de ihtiyacımız var. Türkiye, çok büyük bir kültür ülkesi ve Türk insanları da çok zekalı ve çalışkan. Bunun en güzel örneği olarak Dr. Baloğlu" dedi.

Antalya-Nürnberg kardeş şehir ilişkileri içerisinde Beckstein'ın çok büyük katkıları olduğunu ifade eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise "Bize her zaman iyi ev sahipliği yapıp desteklerini hiçbir zaman eksik etmiyorlar. Kardeş şehir olma açısından onuncu yılımızı geride bıraktık. Kendisi ile başkan olmadan önce gelen bir dostluğumuz var. Bu yüzden kendisini Nürnberg'de Antalya standımızda ağırlamaktan mutluluk ve gurur duyuyoruz" şeklinde konuştu.

4 Mart tarihine kadar devam edecek olan 77 bin metrekare alana kurulan fuarda, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Kültür ve Turizm Ataşeliği (THY Sungate Port Royal Hotel, ELD, ve Felicia), Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ve Antalya Büyükşehir Belediyesi, Discount Reisemark (Öğer Tour) gibi Türk stantları da yer alıyor. Dokur Imbiss tarafından oluşturulan standta ise dönerin yanı sıra pek çok Türk yiyecek ve içecekleri tanıtılıyor.

(MA-ST-CY-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title