Haberler

Nuri Has'tan Yeni Mezunlara "Hata Yapmaktan Korkmayın" Mesajı

Nuri Has'tan yeni mezunlara "Hata yapmaktan korkmayın" mesajıİSTANBUL, (DHA) - BU yıl 20'nci eğitim yılını dolduran Kadir Has Üniversitesi, Volkswagen Arena'da düzenlenen törenle 2016-2017 yılı mezunlarını verdi.

Nuri Has'tan yeni mezunlara "Hata yapmaktan korkmayın" mesajı

İSTANBUL, (DHA) - BU yıl 20'nci eğitim yılını dolduran Kadir Has Üniversitesi, Volkswagen Arena'da düzenlenen törenle 2016-2017 yılı mezunlarını verdi.

Mezuniyet töreninde konuşan Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Nuri Has yeni mezun öğrencilere, "Cesur olun, girişimci olmaktan korkmayın çünkü hata yapmak insanlara mahsustur. Hata yapılabilir. Önemli olan yapılan hatalardan ders almak. Bunun yanı sıra çok çalışmanız gerekiyor. Kendinizi ispatlayıp başarılı olana kadar belki de sabahları işe ilk giden akşamları da en son çıkan kişi olacaksınız" diye konuştu.

Törende konuşması uzun süre alkış alan Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın ise öğrencilere sevdikleri işi yapmaları tavsiyesinde bulundu. Aydın konuşmasında şunları söyledi:

"Ne yaparsanız yapın, hangi mesleğe girerseniz girin yaptığınız işi en iyi şekilde yapmaya gayret edin. Benim en çok tavsiyede bulunduğum şey budur. Yaptığınız şeyi en iyi şekilde yaparsanız orada mutlaka başarılı olursunuz. İkinci tavsiyem, mümkün olduğunca sevdiğiniz işi yapmaya çalışın. Çünkü çalıştığınız, işe girdiğiniz yer hayatınızın önemli bir kısmını oluşturacak. Dolayısıyla insan sevdiği işi yaparsa, yaptığı işten keyif alırsa hiçbir zaman yorulmuyor ve başarılı olma ihtimali artıyor. Vereceğim son tavsiye ise her zaman kendinize güvenin, kendinize olan saygınızı sürdürün, ahlaklı olun, etik değerlere saygın duyun ve bunları hayatınızın her döneminde sürdürmeye çalışın."

Üniversitenin bir tecrübe ve yaşam döngüsü olduğunu da belirten Rektör Aydın, "Öğrencilerimiz burada hayatlarının her bölümü ile ilgili değişim yaşıyorlar" dedi.

"İNSAN SADECE KENDİSİ İÇİN YAŞARSA BAŞARILI OLMA ŞANSI YOKTUR"

İş hayatına atılacak mezun öğrencilerin sadece kendileri için insanlık adına da çalışmalar yapmalarının önemli olduğuna değinen Mütevelli Heyeti Başkanı Nuri Has şöyle konuştu:

"Öncelikle tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bugüne kadar üniversitemiz 11 bin 500'ün üzerinde mezun verdi. Tabii bu mezunlarımız hayata atılacaklar. Eylül ayı itibariyle işyerinde çalışmaya başlayacaklar. Onlardan cesur olmalarını istiyorum. Girişimci olmaktan korkmasınlar çünkü hata yapmak insana mahsustur. Önemli olan yapılan hatalardan ders alabilmektir. Bunun yanında çok çalışmaları gerekiyor. Çünkü çalışmadan hiçbir şey olmuyor. Onların sabahları işe ilk giden, akşamları da belki en son çıkan olmaları gerekiyor. Bu durum kendilerini ispatlayıp başarılı olana kadar böyle sürebilir. Bu çalışmaları yaparken sadece kendilerini düşünmemeleri, ülkelerini, insanlığı da düşünmelerini tavsiye ediyorum. Çünkü insan sadece kendisi için yaşarsa, başarılı olma şansı yoktur. Bu yolda ilerlerken aynı zamanda insanlara yardım etmeyi de unutmamalılar. Tüm bu çerçevede çalışırlarsa, dürüst olurlarsa ve de sebat ederlerse başarıyı yakalamamak mümkün değil. Çünkü şu anda almış oldukları eğitim bu başarıyla ulaşmak için yeterli bir eğitim. Bundan sonrası sebat etmek ve çalışmak."

"10 BİNİN ÜZERİNDE MEZUN VERDİK"

Üniversitenin 10 binin üzerinde mezun verdiğini belirten Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Can Has ise, "Kadir has Üniversitesi 1997 yılında merhum Kadir Has Bey tarafından kuruldu. Kadir Bey yaptığı tüm bağışları bu üniversite ile taçlandırdı. Bugüne kadar Kadir Has Üniversitesi 10 bini geçen mezun verdi. Bu tören, mütevelli heyetinden rektörüne, akademik kadrodan üniversitenin bütün personeline kadar hepimizi çok mutlu eden bir gün. Hepsine başarılar diliyorum."

(FOTOĞRAF)

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Volkswagen Kadir Has İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title