Haberler

Nuri Albayrak, Haluk Ulusoy'u İstifaya Davet Etti

Albayrak, Haluk Ulusoy'u İstifaya Davet Etti

ALBAYRAK, HALUK ULUSOY'U İSTİFAYA DAVET ETTİ

- TRABZONSPOR KULÜBÜ BAŞKANI NURİ ALBAYRAK:

- "TÜRK FUTBOLUNU YENİDEN TEMİZ HALE GETİRMEK İÇİN YENİ BİR SEÇİME İHTİYAÇ VAR"

- "TRABZONSPOR OLARAK HALUK ULUSOY'UN ARKASINDA DEĞİLİZ, VERDİĞİMİZ TÜM DESTEĞİ ÇEKİYORUZ"

- "HALUK ULUSOY'DAN, VERDİĞİ SÖZÜ TUTARAK İSTİFA ETMESİNİ BEKLİYORUZ"

- "FUTBOL FEDERASYONU KAMUOYUNDA GÜVENİLİRLİĞİNİ YİTİRMİŞTİR"

- "FEDERASYONUN BİR NUMARALI YETKİLİSİ SİVASSPOR MAÇINDA HAKEMİ ARAYARAK KARŞILAŞMAYI TATİL ETMESİNİ SÖYLEDİ"

İSTANBUL (İHA) Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak, Sivasspor maçı sonrası Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun almış olduğu ve daha sonra Tahkim Kurulu tarafından değiştirilen kararla ilgili Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'a sert tepki göstererek, Futbol Federasyonu'nun seçime gitmesi gerektiğini söyledi.

Nuri Albayrak, kendisine ait Yeni Şafak Gazetesi'nin Bayrampaşa'daki binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında, Futbol Federasyonu'nun Sivasspor maçı sonrası yaşanan krizi yönetemediğini ileri sürerek, "Türk futbolunu yeniden temiz hale getirmek için yeni bir seçime ihtiyaç var. Ulusoy sözünü tutsun" dedi.

Başkan Albayrak, "Yaşanan süreçte gördük ki bu federasyonun yönetim kurulu Türk futbolunu yönetemeyecek. Kendilerine güvenlerinin kalmadığını görüyoruz" diyerek, Futbol Federasyonu'nu Olağünüstü Genel Kurul'a çağırdı.

Türk futbolunun patorunun Kulüpler Birliği olduğunu ifade eden Albayrak, "Trabzonspor Kulübü olarak görüştüğümüz bir sürü kulüp var. Türk futbolunun patronu Kulüpler Birliği Vakfı'dır. Futbol Federasyonu'nun patronu bu birliktir. Onları seçen ailedir patron. Futbol Federasyonu kamuoyunda güvenirliliğini yitirmiştir. Bir an önce seçimlere gidip bu kaostan kurtulmayı bekliyoruz. Bunun peşinde olacağımızı beyan ediyoruz. Türk futbolunu yeniden temiz hale getirmek için yeni bir seçime ihtiyaç var.

Kendilerine güveniyorlarsa yeniden seçime girerler" diye konuştu.

Albayrak, Trabzonspor Kulübü olarak Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un arkasında olmadıklarının altını çizdi ve Haluk Ulusoy'un daha önce "Trabzonspor arkamızda olduğu sürece buradayız" açıklamasını hatırlatarak, "Ulusoy'a verdiğimiz tüm desteği çekiyoruz. Bu konuda daha önce verdiği bu sözü tutsun 45 günde bir kararı veremeyen bu federasyon yönetiminin futbolu yöneteceğine inanmıyorum. Avrupa'da ve dünyanın her yerinde bu karar hemen alınıyor ve işleniyor. Neden karar alamadıklarını kendilerine

sormak lazım" açıklamasında bulundu.

Başkan Nuri Albayrak, Sivasspor maçında yaşanan olaylar sonrası soyunma odasına giden Hakem Bülent Demirlek'in federasyonun bir numaralı yetkilisi tarafından arandığını ve karşılaşmanın tatil edilmesini istediğini söyledi. Albayrak Sivasspor maçının tatil ediliş çekilinin yanlış olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Futbol Federasyonu'nun aldığı karar sonrası Tahkim Kurulu'nun kararı çıktı. İçinden çıkılmaz bir hale geldi. Kendilerine göre bu işin üstesinden geldiler. Ama şu anda kamuoyunun ve insanlarının vicdanlarının rahat olduğuna kimse inanmıyor. Buna kendileri de inanmıyor. Hakem arkadaşın maçı tatil ediş şekli yanlış. Türkiye'de ve Avrupa'da yaşanmış bir sürü örnek var. Geçen sene yine aynı hakem arkadaş İstanbul'da oynanan maçı 3 kez durduruyor. Federasyon yetkilileri kendisine maçı bitirmesini söylüyor.

Bir numara tarafından bu arama yapılıyor. Aynı yetkili Sivasspor maçı sırasında hakemi arayarak maçı tatil etmesini iletiyor. Bu olayların sonucunda Futbol Federasyonu bu işin üstesinden gelemedi. 45 gün geçmesine rağmen sonuçlandıramadı."

Trabzonspor olarak ne 3 puanın ne de 5 puanın peşinde olduklarını dile getiren Albayrak, "Türk futbolu adına yaşanan olaylardan dolayı üzüntü duyuyorum. Trabzonspor olarak ne 3 puanın ne de 5 puanın peşindeyiz. Kulüp olarak adaletten yanayız. Haluk Ulusoy'a diyet ödedik diye, kendilerinden diyet beklemiyoruz. Adalet bekliyoruz" dedi.

Albayrak, Trabzonspor'da yaklaşan genel kurul öncesi bu kararın kendilerine karşı alınan bir karar olup olmadığı ve kendisinin başkan olmaması halinde verilecek kararın ne olacağı yönündeki soruyu ise "Biz olmasaydık federasyonun ilk vereceği karar bizim hükmen yenik sayılmamızdı" diye yanıtladı.

Başkan Albayrak, 2 yıldır Trabzonspor'un aldığı cezalarda iyileştirme olmadığını dile getirerek, "Diğer kulüplere iyileştirme yapıldı. Nedense Haluk Ulusoy yönetimindeki federasyonda bizim için iyileştirme olmadı. Cezadan korktuğumuz yok. Ama şu anda bu federasyon dirayetini kaybetmiştir" şeklinde konuştu.

Sivasspor maçından hemen sonra 6 Sivassporlu oyuncunun Disiplin Kurulu'na sevk edildikten hemen sonra tedbirlerinin kaldırıldığını hatırlatan Albayrak, "Ceza alması gereken oyuncuların hiçbiri ceza almıyor. Tedbiri kaldırılan oyuncular bir hafta sonra oynuyor. 250 bin YTL para cezası 50 bin YTL'ye düşürülüyor. Rakip takımın başkanı ve yöneticileri futbolun dışına çıkan beyanatlar veriyor. Olayı Arap-İsrail savaşı şeklinde değerlendirdiler. Disiplin Kurulu'na bile sevk edilmediler" şeklinde konuştu.

Nuri Albayrak, geçen sezon birçok hakem hataları sonrası puanlarının gittiğini ifade ederken, 3 aylık bir süreçleri olduğunu, bu yönetim ve teknik heyet ile birlikte seçime gideceklerini dile getirdi. Albayrak, Trabzonspor'un yaklaşan genel kurulunda başka bir yönetimin göreve gelmesi durumunda Ulusoy'un arkasında durmamaları gerektiğini ifade ederek, "Eğer göreve başka bir yönetim gelir ve Ulusoy'un arkasında dururlarsa bizim düştüğümüz duruma düşerler" dedi.

Başkan Albayrak, naklen yayın konusu ile basın mensuplarının soruları üzerine görüşlerini açıklayarak, naklen yayın ihalesinin yeniden yapılması gerektiğini söyledi. Naklen yayın konusunda D-Smart'ın bir teklifi olduğunu hatırlatan Albayrak, "Bu teklifte bütün kulüplerin gelirleri yüzde 50 artacak şekilde bir rant ortaya çıkıyor. Trabzonspor Kulübü'nün 18 milyon YTL'ye yakın bir naklen yayın geliri var. İhale konusunda yapılan teklifle gelir 10 trilyon daha artıyor. Bu nedenle naklen yayın ihalesinin

yeniden yapılmasını istiyoruz. Federasyona gönderdiğimiz yazıda ihalenin yeniden yapılmasını istedik. Ancak ilginçtir bu süreçten sonra şu anki yayıncı kuruluş bize karşı cephe alıyor. Taraflı yayın yapmaya başlıyor" diye konuştu.

Başkan Albayrak, ayrıca yayıncı kuruluşun yorumcusu Erman Toroğlu'na da kendilerine y nlarının vicdanlarının rönelik yaptığı eleştiriden dolayı tepki gösterdi.

(MFS-MFS-SN-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title