Haberler

'Nurdan Torun'a Yedirmem'

Cumhuriyet Kadınları Adlı Projede Eski Başbakanlardan Tansu Çiller'e Benzemek İçin Estetik Yaptıran ve Sürpriz Bir Kararla İşine Son Verilen Çiğdem Savaş Haberturk.com'dan Yasemin Ateş'e Konuştu.

CUMHURİYET KADINLARI ADLI PROJEDE ESKİ BAŞBAKANLARDAN TANSU ÇİLLER'E BENZEMEK İÇİN ESTETİK YAPTIRAN VE SÜRPRİZ BİR KARARLA İŞİNE SON VERİLEN ÇİĞDEM SAVAŞ HABERTURK.COM'DAN YASEMİN ATEŞ'E KONUŞTU.

Yaptırdığı estetikle tüm dikkatleri üzerine çeken ve eleştiri bombardımanına tutulan Savaş'ın projenin önüne geçtiği düşüncesiyle Seyhan Soylu tarafından işine son verilmiş ve yerine sanatçı Nurdan Torun getirilmişti.

"Bütün emeklerim boşa gitti. Bu rol kesinlikle benim hakkımdı" diyen Savaş çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yasemin Ateş: Sizi Çiller'e benzemek için estetik olan manken olarak tanıdık. Bundan önce ne iş yapıyordunuz?

Çiğdem Savaş: 5 yıldır mankenlik yapıyorum. 3 yıla yakın İstanbul'dayım.Ondan önce de Antalya'daydım.

Y.A: "Cumhuriyet Kadınları" projesine nasıl dahil oldunuz? Size mi teklif geldi yoksa sizin mi talebiniz oldu?

Ç.S: Bana teklif geldi. Tansu Çiller rolünü de kendim istedim.

Y.A: Neden Tansu Çiller rolü?

Ç.S: Çiller daha güçlü ve yakın geldi bana. Benim de erkeksi ve güçlü bir yapım vardır. Sempatim de var kendisine karşı.

Y.A: Estetik kararını nasıl verdiniz?

Ç.S: Projenin sahibi Seyhan Hanım'ı biliyorsunuz. Dedim ki Tansu Çiller ben olacağım. Seyhan Hanım "Çiğdem hiç alakan yok. Yüzün çok zayıf. Başkası ol lütfen" dedi. Ben de "Hayır, Cumhuriyet Kadını olacaksam Tansu Çiller olacağım" dedim. Yok, olmaz falan dedi. Çok inatçı bir yapım vardır. Hayır denildi bana ilk Tansu Çiller rolü. İnat ettim ve oldum.

Y.A: Estetik için ailenizden hiç tepki gösteren olmadı mı? Çok büyük bir karar. Tamamen değişeceksiniz.

Ç.S: Tabii ki çok tepki aldım.

Y.A: Daha önceden hiç estetik yaptırma isteği var mıydı sizde yoksa tamamen bu proje için mi bıçak altına yattınız?

Ç.S: Hiç yoktu. Herkes aynı şeyi söylüyor. Bu kız burnunu yaptıracaktı da bunu mu bahane etti diye. Ama hiç alakası yok. Bunu ben ve benim çevrem çok iyi biliyor. Bu aniden ve bir inat uğruna verilmiş bir karardı.

Y.A: Plastik makyajı neden düşünmediniz?

Ç.S: Olabilirdim ama istemedim. Nurseli Hanım'ı biliyorsunuz. Atatürk oldu plastik makyajla. Buna rağmen çoğu insan onu da eleştirdi. Kaşı, gözü şöyle olmuş diye.

Y.A: Sizin için reklam yapıyor dediler

Ç.S: Bu işi yapayım, çok büyük reklamım olsun, tüm Türkiye beni tanısın gibi hiç öyle bir niyetim yoktu. Baştan beri bunu söylüyorum ve insanlar bunu farklı algılıyor. Ben işimin reklamını yaptım mı? Evet işimin reklamını çok güzel yaptım. Cumhuriyet Kadınları denilince akla ben geliyorum. Bunun reklamını yaparken tabi ki de kendi reklamım da oldu. Reklam yapmayan bir tane sanatçı gösterin bana. Ben bu kadar ağır eleştirilecek bir şey yapmadım. Gülüyorum artık bunlara. Benim psikolojim bunlardan bozuldu. Bu kadar magazinde yer edindim diye artık Tansu Çiller rolünde çıkamıyorum defilelere.

Y.A: Bu operasyonların devamı gelecek miydi?

Ç.S: Gelecekti tabi 4 ay sonra ikincisine girecektim. Kafamda kararımı vermiştim. Benzeyecektim. Doktorum da "İlk etapta yüz hatlarını benzeteceğim Çiğdem'in. Çünkü yüzü çok zayıf" dedi. Ben yüzüm açık piyasaya çıktım. Herkes neresi benzemiş bunun demeye başladı. Sanki ben ilk ameliyata girdim yüzde yüz benzeyip çıkacağım dedim. O zaman Türkiye'de birbirine benzeyen çok insan olurdu.

Y.A: Siz kendinizi Çiller'e benzettiniz mi?

Ç.S: Tabi ki hayır. Doktorum da aynı şeyi söyledi. İlk operasyonda yüzde yüz benzemen söz konusu bile değil. En az 5 operasyon geçirmen lazım dedi.

Y.A: Sizi destekleyenler oldu mu?

Ç.S: Herkes sürekli eleştiriliyorum zannediyor ama; çoğu gittiğim yerde insanlar sen üzülme arkandayız diyor. Ama eleştirenler de var tabi.

Y.A: Artık geri dönüşü de yok bu estetiğin

Ç.S: Evet geri dönüşüm de yok, yüzüm de böyle kaldı. Eski Çiğdem'le hiç alakası olmayan bir surat.

Y.A: Son halinizden memnun musunuz?

Ç.S: Alışmaya çalışıyorum. Sürekli çantamda aynayla dolaşıyorum. Önceden pek fazla aynayla dolaşmazdım, mecburum artık.

Y.A: Daha estetik yaptırmayı düşünüyor musunuz?

Ç.S: Mümkün değil yaptırmam.

Y.A: Pişman mısınız?

Ç.S: Hiç pişman değilim estetikle alakalı. Beni üzen tarafı işimden oldum. Seyhan Hanım biliyorsunuz canlı yayına katıldı ve projenin önüne geçtiği için artık Çiğdem'i Tansu Çiller rolünde çıkarmayacağım dedi.

'NURDAN HANIM ÇAKMA ÇİĞDEM SAVAŞ OLUR'

Y.A: Sizin yerinize Nurdan Torun Tansu Çiller olacakmış

Ç.S: Seyhan Hanım'la benim 50 sözleşmem var. Ama sözleşmemde Tansu Çiller rolünde çıkacak diye bir kelime yok. Avukatım Hakan Arif Ayık şu anda araştırmasını yapıyor. Seyhan Hanım'a dava açmak istiyorum, açacağım da. Yeni Tansu Çiller Nurdan Torun olacakmış. Canlı yayında telefonda da karşı karşıya geldik kendisiyle. Bana zavallı dedi. Kimse bana zavallı diyemez. Buna Nurdan Torun da dahil olmak üzere. Aslan gibi ayaktayım. Yok işte gitsin beynini estetik yaptırsın diye bir röportajı var. Bir kere Nurdan Torun'a düşmez beni eleştirmek.

Onun sanatına saygı duyarım. Benden yaşça büyük olan bir insan. Kötü şeyler söylemek istemiyorum. Çünkü kendime yakıştıramıyorum. Çocuğu yaşındaki bir insana Nurdan Torun bunları söyleyebiliyorsa ben de tabi ki çok rahat söylerim. Ona düşmez ki beni eleştirmek. Kendisi en büyük vicdansızlığı yaptı. Bir kere ben Nurdan Torun'u yıllardır hiçbir yerde göremiyorum. Tansu Çiller olayını ben pişirdim, yemeğini o yemeye çalışıyor. O da reklam yapıyor. Bu saaten sonra Nurdan Torun'dan ancak çakma Çiğdem Savaş olur. Tansu Çiller olmaz. Bence bu rolü kabul etmemeliydi. Çünkü benim hakkımdı.

En büyük eleştirileri ben aldım. 7 saat ameliyata giren, haftalarca acı çeken ben oldum. Ben pişirdim, Nurdan Torun yiyor. Buna asla izin vermem.

Y.A: Çok gergin görünüyorsunuz

Ç.S: Çünkü çok üzgünüm. Bu Nurdan Torun olayını duyduktan sonra tabi ki daha çok gerildim.

Y.A: Tüm bu yaşananlara değdi mi?

Ç.S: Şu durumda hiçbir şeye değmemiş yani. Çok üzülüyorum. Ama devamı olsaydı tabi ki değerdi. Ben şimdiye kadar hep bu olayın arkasındayım, mutluyum dedim. Bir de çok eleştirildim, ondan, psikolojim de bozuldu.

Y.A: Psikolojik destek alıyor musunuz?

Ç.S: Düne kadar alıyordum. Ondan da vazgeçtim.

Y.A: Bu olaydan sonra size gelen iş tekliflerinde artış oldu mu?

Ç.S: Çiğdem Savaş zaten vardı. Ben zaten bu piyasanın içindeydim. Ama çok fazla tanınmamıştım. Mesela yüzümü açmadan önce çok büyük bir kozmetik firması 100-150 milyar para teklif etti bana ki ilk yüzünü bizde aç diye. Ama ben en büyük hatayı yaptım. Şu anda bana göre hata. Tansu Çiller rolündeyken ilk yüzümü podyumda açacağım dedim. Ve parayı da elimin tersiyle ittim. Açsam orada açardım. 100-150 milyar para da az değil yani.

Y.A: Bundan sonra sizi ne gibi projelerde göreceğiz?

Ç.S: İşlerime bakacağım. Mankenliğe devam edeceğim. Bu olayla birlikte her şeyi kaldırıp atamam.

Y.A: Tansu Çiller'le görüşecek misiniz?

Ç.S: Ben arayacağım evet. Görüşmek istiyorum kendisiyle. Nurdan Hanım ben olsaydım Tansu Çiller beni arardı diye bir şey söylemiş. İyi arasın o zaman.

Y.A: Ne konuşacaksınız kendisiyle?

Ç.S: Ben tanışmak amacıyla görüşmek istiyorum. Ben ondan tepki alır mıyım almaz mıyım onun peşinde değilim. Ona benzemek ve yakından birebir görmek istediğim için görüşmek istiyorum.

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title