Haberler

Nurcan Taylan Bronz Madalya Kazandı

19. Bayanlar Dünya Halter Şampiyonası'nın İlk Gününde, Bayanlar 48 Kiloda Podyuma Çıkan Nurcan Taylan, Koparmadaki 85 Kiloluk Derecesiyle Bronz Madalya Kazandı.

Tayland'ın Chiang Mai kentinde düzenlenen 76. Erkekler ve 19. Bayanlar Dünya Halter Şampiyonası'nın ilk gününde, bayanlar 48 kiloda podyuma çıkan Nurcan Taylan, koparmadaki 85 kiloluk derecesiyle bronz madalya kazandı.

Nurcan Taylan, koparmadaki ilk hakkında 84 kiloda başarılı olamazken ikinci denemesinde aynı kiloyu kaldırmayı başardı. Milli halterci, 3. ve son denemesinde ise 85 kiloyu kaldırarak, bronz madalyaya uzandı.

Silkmede denediği 100 kiloda 3 hakkında da başarılı olamayan Nurcan Taylan, bu kategoride ''sıfır'' çekti ve sonuncu oldu. Bu sonuçla da Türk sporcusu toplamda dereceye giremedi.

48 kilodaki diğer Türk haltercisi Sibel Özkan ise koparmada 2. hakkında kaldırdığı 84 kiloyla bu kategoride 4. sırada yer aldı. Sibel, silkmede ilk denemesinde 104, ikincisinde ise 108 kiloyu kaldırmayı başardı. Türk halterci, 110 kiloyu 3. hakkında kaldıramazken, dördüncülükle yetindi. Sibel Özkan, toplamda da 192 kilo ile 4. durumda kaldı.

Bayanlar 48 kiloda Çinli Chen Xiexia, koparmada 96, silkmede 118 ve toplamda da 214 kiloluk kaldırışlarıyla altın madalyanın sahibi oldu.

Koparmada Taylandlı Bunphithak Pramsiri 86 kiloyla ikinci olurken, ev sahibi ülke haltercisi silkmede ise 110 kiloyla üçüncülüğü elde etti. Taylandlı Laosirkul Pensiri de silkmede kaldırdığı 112 kiloyla ikinciliği aldı.

Toplamda Çinli Xiexia 214 kilo ile birinci, Pramsiri 196 ile ikinci, Laosirkul 195 kiloyla 3. sırayı paylaştı.

Şampiyonada yarın, 56 kilo erkeklerde Sedat Artuç podyuma çıkacak.

Bu arada Uluslararası Halter Federasyonu (IWF) Başkanı Tamas Ajan, düzenlenen genel kurulda, tüm ülkelere doping konusunda uyarılarda bulanarak, ağır cezalar vereceklerini söyledi.

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş ise bu uyarının Türkiye'yi bağlamadığını, son bir yılda bine yakın kontrolde Türk sporcularda şüpheli bir durum dahi görülmediğini belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title