Haberler

Nuran Evin: "Sivil Şehit Yasası Onaylanırsa Ben de Çok Mutlu Olurum"

Bölücü terör örgütü PKK'nın Siirt'te sivil bir otomobile yönelik roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda yaralanan 17 yaşındaki Nuran Evin, TBMM'ye gönderilen ve yasalaşması beklenen Sivil Şehit Yasası'nı değerlendirerek, "Bu yasa hızlandırılırsa bizim de çok yararımıza olur. Gazilik unvanını gazilik kağıdını alırsam benim için daha rahat olur. TBMM'den onaylanırsa ben de çok mutlu olurum" diye konuştu.

Bölücü terör örgütü PKK'nın Siirt'te sivil bir otomobile yönelik roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda yaralı kurtulan 17 yaşındaki Nuran Evin, ölen sivilleri şehit, yaralananları ise gazi kapsamına alan 19 maddelik tasarının yasalaşmasını bekliyor. Yasa onaylanırsa Evin de gazi sayılacak. Gazi olacağı için çok mutlu olduğunu ifade eden Nuran Evin, "Keşke ablalarım da yaşasaydı da onlar da gazi olsaydı" dedi.

Olay gününü anlatan ve yaşadıklarını hala unutamadığını ifade eden Nuran Evin, "Ablamı üniversiteye uğurlayacaktık. Bu yüzden de yemek yemiştik. Yemeğimizi yedikten sonra aracımıza yöneldik. Tek suçumuz oradan geçmemizdi. Ne olduğunu anlamadan bir den taramaya başladılar. Olaylar hala gözümün önüne geliyor dayanamıyorum" diye konuştu.

"BEN DE KÜRDÜM VE MAĞDURUM"

'Bende Kürdüm ve mağdurum' diye konuşan Evin, "Bu kadar ağır bedeller vermeme rağmen bütün kalbimle barışı istiyorum. Başkaları bizim yaşadıklarımızı yaşamasın artık. Annelerimiz ağlamasın, huzurlu bir ülke istiyoruz" dedi.

"BARIŞ DEMEK HUZUR DEMEK"

Terörün bitmesi için başlatılan müzakerelere destek veren Nuran Evin, "Barış demek huzur demek, barış demek, annelerin ağlamaması demek, başka Nuran'ların bu duruma düşmemesi demek. Bu yüzden barış sürecini destekliyorum. Bana büyük moralde olacaktır. Buna inanıyorum. Daha dört elle sarılabilirim tedavime, bu süreç beni daha mutlu edecek buna inanıyorum" diye konuştu.

Siirt'e giderek olayın gerçekleştiği yeri gezdiğini belirten Evin, "Olay yerine gittim. Her şey devam ediyor. Umarım bu olaydan sonra önlem alınmıştır. Önlem alınmasın artık, (terör) kökten tamamen bitsin. İnsanlar kolay kolay dışarıya çıkabilsin. Keşke arkadaşlarımız ve ablalarım da sağ olsalardı da onlar da benim gibi gazi olsalardı. En azından onlar da benim gibi yaralı olarak kurtulsalardı" dedi.

Tedavi sürecine ilişkin bilgiler de veren Nuran Evin, "Devletten kendim için daha iyi bir tedavi istiyorum. Zaten öncekine göre daha iyi şartlarda tedavi görüyorum. GATA'da doktorlar çok iyi ilgileniyor ama kasılmalarım çok fazla. Kasılmalarımı engellemek için de bir cihaz istendi. Şimdilik kesin bir şey yok. O cihaz takıldıktan sonra daha iyi hareket edebileceğim. Fizik tedavilerim daha iyi olacak. İyi bir sonuçla karşılaşacağıma inanıyorum. Bahçelievler'de tedavi görüyordum ve 6 ay boyunca yüz üstü yattım. Çok zor günler geçirdim. Daha sonra GATA'ya gittim. Orada kendim gibi arkadaşlarla tanıştım ve oradaki arkadaşlarım bana çok büyük moral oldu" şeklinde konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun eve gelip ziyaret etmesinden dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Nuran "Bu bana çok büyük moral oldu" dedi.

Nuran Evin'in ağabeyi Mesut Evin ise, yaşadıkları olaylara rağmen terörü bitirmek adına barış sürecini desteklediklerini söyledi.

Terör örgütü PKK, Siirt'te 21 Eylül 2011'de sivil bir otomobile yaptığı saldırıda 4 genç kızı hayatını kaybetmiş iki genç kız ise ağır yaralanmıştı. Yaralanan sivillerden biri de 10 çocuklu bir ailenin 9'uncu çocuğu olan 17 yaşındaki Nuran Evin'di. Saldırıda hayatını kaybedenlerden 2'si onun ablasıydı. Şarapnellerin omuriliğine isabet ettiği Nuran Evin, göğsünden aşağısı tutmuyordu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Avni Mutlu İstanbul Siirt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı soda doğurganlığı mı etkiliyor? Beypazarı ne içeriyor? İsviçre Beypazarı sodayı neden yasakladı? Beypazarı soda yasaklandı mı? Beypazarı sodada bor mu var? Beypazarı açıklama yaptı mı? Barcelona-PSG maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Barcelona-PSG maçı şifresiz mi? 16 Nisan 2024 Salı Yayın akışı! Bugün kanallarda ne var? Bugün hangi diziler var? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mart Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek?
title