Haberler

Nur Ger Bir İlke Daha İmza Atıyor

Güncelleme:

Nur Ger'in kurduğu SUTEKS, B.M. Kadını Güçlendirme İlkeleri Sözleşmesini imzalayan Türkiye'deki ilk KOBİ oldu.

TÜSİAD Kadın Erkek Eşitliği Çalışma Grubu Başkanı Nur Ger'in kurduğu SUTEKS, B.M. Kadını Güçlendirme İlkeleri Sözleşmesini imzalayan Türkiye'deki ilk KOBİ oldu.

Birleşmiş Milletler (B.M) Kadını Güçlendirme İlkeleri Sözleşmesi'ni imzalayan ilk Türk KOBİ'si SUTEKS Tekstil oldu. SUTEKS'in kurucusu sanayici Nur Ger, bu sözleşmeyi KOBİ sınıflandırmasında imzalayan ilk kuruluş olarak öncülük yapmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Nur Ger, "Eşitlikçi ve hiyerarşisiz bir çalışma ortamı yarattık. Önce insan dedik. Çalışanımıza annelik öncesi ve sonrası özel uygulamalar getirdik. SUTEKS'i bugünkü konumuna çalışanlarımızla birlikte taşıdık" şeklinde konuştu.

Sözleşmeyi daha önce Türkiye'den KOBİ sınıflandırması dışındaki üç büyük kurum imzalamıştı. Bunlar, Sabancı Holding, Boyner Holding ve A&Y Mağazacılık'tı.

SUTEKS, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü'nce açılan "Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" yarışmasının hafta içinde açıklanan sonuçlarına göre "Orta Ölçekli İşletme" kategorisinde birincilik ödülü kazanmıştı.

Birleşmiş Milletler Kadını Güçlendirme İlkeleri Sözleşmesi kriterleri; Cinsiyet eşitliği için üst düzey kurumsal liderlik oluşturulması/İşyerinde tüm kadın ve erkeklere adil davranma/insan hakları ve eşit muamelenin desteklenmesi/Tüm kadın ve erkek çalışanların sağlık, güvenlik ve refahının garanti edilmesi/Kadınlara profesyonel gelişim ve eğitim konularının teşvik edilmesi/Kadınları güçlendiren işletme kalkınması, tedarik zinciri ve pazarlama yöntemlerinin hayata geçirilmesi/Toplumsal insiyatif ve savunma çerçevesinde eşitlik sağlanması /Cinsiyet eşitliğini sağlamak için kaydedilen gelişmeleri ölçümleyerek kamuoyu ile paylaşılması

Nur Ger Hakkında İstanbul'da doğan Nur Ger, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nü bitirdi. Uluslararası İlişkiler ve Ekonomi yüksek lisansı yaptı. İlk şahsi şirketini 20 yaşında kurdu ve fiğ ihracatı yaptı. 1986 yılında SUTEKS'i kurmadan önce hazırgiyim imalatı ve ihracatı yapan dört ortaklı bir şirketin sahiplerinden biriydi.

SUTEKS, 1997'den itibaren Makro Trading'den aldığı yönetim danışmanlığını sürekli hale getirdi ve Nur Ger, bu kuruluşun yönetici ortağı Metin Peköz'le birlikte SUTEKS'i bütün değerlerin ortak üretildiği ve hakkaniyetle paylaşıldığı bir kuruma dönüştürmek için kolları sıvadı. SUTEKS'te uygulanan hiyerarşisiz bu çok özel yönetim biçimi, 1999 yılından beri çalışanlarına kâr dağıtımında bulunarak sektöründe bir ilk oluşturdu.

Nur Ger, Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği'nin 1992-94 yılları arasında ilk kadın başkanı oldu. AB ile Kota Müzakereleri'ne sektör adına katıldı ve Gümrük Birliği'ne geçiş sürecinde etkin rol oynadı. TESEV, KA.DER, KAGİDER ve Haklı Kadın Platformu kurucularından olan Ger, halen TÜSİAD Kadın-Erkek Eşitliği Çalışma Grubu Başkanıdır. Aldığı pek çok ödülün arasında Dünya Gazetesi 2000 yılı Sektörün En Başarılı Kadını Ödülü, Milli Prodüktivite Merkezi'nin 2004 Yılın İş Kadını Ödülü ve Cumhuriyetin 75. Yılında 75 Kadın Ödülü vardır. Nur Ger'in hayat hikâyesi 2001 yılında Hollanda Televizyonu tarafından belgesel olarak yayınlanmıştır.

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

Birleşmiş Milletler Sabancı Holding Türkiye Boyner Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title