Haberler

Numune Hastanesi Yeniden İhaleye Çıkıyor

İnşaatı, yüklenici firmanın durumu nedeniyle tamamlanamayan Konya Numune Hastanesi binası, eylül ayında yeniden ihaleye çıkacak.

İnşaatı, yüklenici firmanın durumu nedeniyle tamamlanamayan Konya Numune Hastanesi binası, eylül ayında yeniden ihaleye çıkacak.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, TOKİ tarafından ihale edilen ve VARYAP İnşaat A.Ş. tarafından yapımı üstlenilen Konya Numune Hastanesi inşaatının yüklenici firmanın yetersizliğe düşmesi sebebiyle bir süre önce tasfiye işlemi başlatıldığını anımsattı.

Baloğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

"53 bin 693 metrekare arsa üzerinde 122 bin 875 metrekare kapalı alanı olan 500 yatak kapasiteli hastanenin bu süreye kadar sadece yüzde 5'i tamamlanabilmişti. 25.02.2014 tarihinde başlanan tasfiye işlemlerinin sonlanmasıyla birlikte Konya Numune Hastanesinin yeni inşaat ihalesi 22.09.2014 tarihinde yapılacaktır. Proje değişiklikleri, firmanın içine düştüğü olumsuz koşullar ve yasal prosedürlerin uzun sürmesi sebebiyle öngörülemeyen bu durumun yeni süreç ile birlikte hızla ilerleyeceği ve Konya'nın yeni ve modern bir hastaneye kavuşması için gerekli işlemlerin yapılacağı konusunu bilginize sunarım. Yeni ihale sürecinin hepimize hayırlı olmasını dilerim." - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Baloğlu Ak Parti Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title