Haberler

Numan Kurtulmuş: "Kıyamete Kadar Barış İçinde Yaşayacağız, Birlikte Yaşayacağız"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, “Kıyamete kadar barış içinde yaşayacağız, birlikte yaşayacağız” dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Kıyamete kadar barış içinde yaşayacağız, birlikte yaşayacağız" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, restore edilen Küçük Mecidiye Camii'nin yeniden ibadete açılma merasimine katıldı. Düzenlenen törene Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve birçok vatandaş katıldı.

Beşiktaş'ta bulunan ve üç yıldır restorasyon çalışmaları süren Küçük Mecidiye Camii düzenlen törenle yeniden ibadete açıldı. Burada konuşma yapan Numan Kurtulmuş, toplumu bölmek ve toplumun fertleri arasında derin fay hatları oluşturmak isteyenlerin olduğunu dile getirdi.

Kurtulmuş, "Bu toplumda insanlar arasında mezhep meşrep ve etnik yapı bakımından ayrılıkları körüklemek isteyenlere karşı en fazla bu bilinçle ayakta durabileceğimizi bir kere daha görmemiz lazım. Bu topraklarda uzun asırlar boyunca hep beraber yaşıyoruz. Farklı etnik yapılarla bir arada yaşıyoruz. Farklı geleneklerle, farklı göreneklerle yaşıyoruz. Farklı mezheplerle farklı meşreplerle yaşıyoruz ama bu toprakların kültürü caminin etrafında cem olan, bu kültür hepimizi içinde barındırıyor. Hepimizi bir hepimizi beraber, hepimizi bu toprakların ortak medeniyeti olarak bir arada tutuyor ve ayrışmamıza müsaade etmiyor" şeklinde konuştu.

"BU MİLLET ONLARA MÜSAADE ETMEYECEKTİR"

Kurtulmuş konuşmasında ülkeyi bölmek isteyenlerin güçlerinin yetmeyeceğini dile getirerek, "Birileri ne isterse istesin, hangi hain planı ortaya koyarsa koysun, hangi terör mekanizmasını bu ülkeyi bölmek için parçalamak için kullanırsa kullansın gücü yetmeyecektir, ufku yetmeyecektir. Bu millet onlara müsaade etmeyecektir. Hep beraber aile kökenimiz ne olursa olsun, etnik kökenimiz ne olursa olsun hep beraber aynı ülkenin çocukları olarak, hep beraber aynı milletin evlatları olarak, aynı peygamberin ümmeti olarak,aynı medeniyetin çocukları olarak bir arada yaşayacağız, kıyamete kadar barış içinde yaşayacağız, birlikte yaşayacağız" dedi.

"OSMANLI'NIN BU AYAK İZLERİNİ SÜRMEYE GAYRET EDİYORUZ"

Eskileri ortaya çıkarmak için büyük bir mesai harcandığını dile getiren Numan Kurtulmuş, "Vakıflar Genel Müdürlüğümüz eski ruhu canlandırabilmek için canla başla gece gündüz çalışıyor, mesaileri yetmiyor. Sadece eskileri ortaya çıkarmak için. Sadece İstanbul' da değil gittiği her yerde Zigetvar' da. Burgaz'da, balkanlardan başlayarak Saray Bosna da, Gümülcine de, İşkodra da, Budapeşte'ye kadar olan coğrafyada gittiği her yerde hem insanını götürmüş insanıyla beraberde camisini götürmüştür. Bugün bir taraftan yurt içinde Vakıflar Genel Müdürlüğü aynı zamanda yurt dışında TİKA marifetiyle Osmanlı'nın bu ayak izlerini sürmeye gayret ediyoruz. Allah ülkemize güç ve kudret versin, Allah ülkemize istikrarlı bir şekilde bu ekonomik gücünü arttırmayı nasip etsin. Atalarımızın bu ayak izlerini sürebilecek bir siyasi basiret ve feraset ile yeryüzünün her yerinde bu ayak izlerini ortaya çıkarmak bunları yeniden hayata çıkarmak ve onlar vasıtasıyla o ruhu yeniden kazanmak nasip etsin" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında caminin İslam'daki yerine ve önemine değinen Kurtulmuş, "Cami İslam'da toplumunun en önemli eserlerinin bir tanesi. Peygamber efendimiz Mekke'den Medine'ye hicret ederken İslam toplumunu ilk kurduğunda Medine'ye ilk geldiğinde ilk inşa ettiği yapı camidir, mescittir. Hükümet konağı yapmadan evvel, devletin işlerini icra edeceği başka yerler yapmadan evvel hepsinin merkezi, toplumunda merkezi olmak üzere camiyi inşa etmiş. Caminin etrafında şehir inşa edilmiştir. Cami bu anlamda ruhlarımızı cemreden, inançlarımızı cem eden bir yerdir" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Numan kurtulmuş Mecidiye İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title